Apple-tietäjä: Uusiin iPhoneihin tulossa suuremmat akut – ja uutuutena käänteinen langaton lataus

Applen tämän vuoden uudet iPhone-mallit tulevat sisältämään tuen käänteiselle langattomalle lataukselle, ja sen myötä aiempaa suurikokoisemmille akuille, toteaa tuoreimmassa raportissaan Apple-tietäjänä tunnetuksi tullut analyytikko Ming-chi Kuo.

Kuon mukaan 5,8 tuuman iPhone XS -mallin seuraajan akku kasvaisi jopa 20-25 prosentilla ja 6,5 tuuman iPhone XS Maxin seuraaja 10-15 prosentillla. 6,1 tuuman iPhone XR:n akku kasvaisi vähiten, 0-5 prosentilla.

Käänteinen langaton lataus tarkoittaisi mahdollisuutta ladata muita laitteita asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle kuten jo Huawein ja Samsungin huippupuhelimissa.

Applen tulevan iPhone-mallin, koodinimeltään D43, rakenteen kaaviokuvat (alla) vuotivat myös viime viikolla verkkoon. Uudet materiaalit olivat täysin yhteneväisiä tutun vuotajan OnLeaksin aiemmin julkaisemien mallinnosten kanssa.

Applelta odotetaan tänäkin vuonna kolmea uutta iPhone-mallia. iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat Bloombergin mukaan koodinimiltään D42 ja ja nyt esillä oleva D43, ja lisäksi tulossa on seuraaja edullisemmalle iPhone XR:lle. Uusien mallien odotetaan näyttävän pääosin nykyisiltä edeltäjiltään kameramuutoksia lukuun ottamatta ennen suurempia muutoksia vuonna 2020. Myös näyttökoot ovat säilymässä ennallaan 6,1 tuumassa (iPhone XR:n seuraaja) ja 5,8 ja 6,5 tuumassa (iPhone XS -mallien seuraajat).

Tämän vuoden uusista huippu-iPhoneista suurikokoisemmassa tulee olemaan kolme takakameraa. Kolmannen takakameran on kerrottu tulevan tarjoamaan laajemman kuvakulman ja mahdollistavan aiempaa enemmän zoomia. Käytännössä kyse lienee siis superlaajakulmakameran lisäämisestä pääkameran ja telekameran rinnalle. Aiemmissa huhuissa tosin esillä on ollut myös telekameran optisen zoomin kasvu 3x-tasolle.

Bloomberg toteaa kolmannen kameran tallentavan myös enemmän pikseleitä, jonka myötä ohjelmisto voisi esimerkiksi automaattisesti korjata videota tai kuvaa niin, että muuten ulos alkuperäisestä jäänyt henkilö mahtuukin mukaan.

Uusi Apple-järjestelmäpiiri ja päivitetty Face ID -kasvojentunnistuksen sensori tulevat kuulumaan vuoden 2019 iPhone-uudistuksiin. Apple tulee näillä näkymiin jatkamaan yhä omalla Lightning-liitännällään, ja näin harkittua siirtymistä USB-C-liitäntään olisi vähintäänkin lykätty.

OnLeaks on aiemmin julkaissut mallinnoskuvia myös erilaisesta kolmella takakameralla varustetusta iPhonesta, mutta näyttää siltä, että lopulta tuotantoon on etenemässä neliömäisen kamera-alueen sisältävä malli.

Lue myös:

    Uusimmat