Apple julkaisi macOS Mojave -käyttöjärjestelmäversion Mac-tietokoneilleen

Apple on julkaissut Mac-tietokoneidensa vuotuisen merkittävimmän versiopäivityksen, tänä vuonna nimeltään macOS Mojave.

macOS Mojave tuo Mac-käyttöjärjestelmään lukuisia uudistuksia. Esimerkiksi käyttöliittymän laajuinen tumma tila tulee vaihtoehdoksi tavanomaisen vaaleamman rinnalle, uudet dynaamiset taustakuvat muuttuvat päivän aikana valoisuudeltaan, Pinot (englanniksi Stacks) mahdollistaa työpöydän tiedostojen helpon järjestämisen pinoiksi tyypin, päivämäärän tai merkityn projektin mukaisesti, Finder-tiedostonhallinta saa uuden gallerianäkymän ja tiedostojen pikamuokkaustoimintoja ja näyttökuvat uudistuvat myös iOS:stä tutuilla pikamuokkaus- ja jakotoiminnoilla.

Uusina sovelluksina osaksi macOS:ää tulevat tulevat Koti, Sanelin, Pörssi ja Apple News. Myös App Store uudistuu ulkonäöltään ja järjestykseltään samaan malliin kuin iPhonessa ja iPadissa jo viime vuonna iOS 11:ssä.

Macien yhteispeli iOS-laitteiden kanssa laajenee Continuity-toiminnallisuuden laajentumisella kameraan: iOS-laitteen kameralla otetut kuvat heti käytettävissä Finder, Mail, Viestit, Muistiinpanot, Pages, Keynote ja Numbers -sovelluksissa.

Lisäksi mukana on pienempiä uudistuksia muun muassa Safari-verkkoselaimeen liittyen.

Myös alun perin macOS Mojaven uudistukseksi esitellyt, jopa 32 osallistujan FaceTime-ryhmävideo- ja äänipuhelut ovat yhä tulossa osaksi macOS:ää, mutta iOS 12:n tavoin vasta myöhemmässä päivityksessä loppuvuoden aikana.

macOS Mojave tulee saataville päivityksenä näille Mac-tietokoneille

 • MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
 • MacBook Air (kesä 2012 tai uudempi)
 • MacBook Pro (kesä 2012 tai uudempi)
 • Mac Mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
 • iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
 • iMac Pro (2017)
 • Mac Pro (loppuvuosi 2013, lisäksi kesän 2010 ja kesän 2012 mallit suositellulla Metal-yhteensopivalla näytönohjaimella)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja