Anthony Joshualta täyslaidallinen uhoa Tyson Furyn suuntaan – "Hänen pitäisi miettiä lopettamista"

IBF-, WBA ja WBO-liittojen raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua odottaa WBC-liiton maailmanmestari Tyson Furyn kohtaamista vesi kielellä. Joshua piikittelee 32-vuotiasta Furya tämän iästä ja urasta.

Joshuan ja Furyn ottelulla on herkuteltu nyrkkeilymaailmassa jo pitkään. Vaikka ottelua ei olekaan vielä edes lyöty lukkoon, on Joshua ja Fury ilmaisseet halunsa otella toisiaan vastaan, jotta nyrkkeily saisi kiistattoman raskaan sarjan maailmanmestarin.

30-vuotias Joshua aloitti ammattilaisuransa vuonna 2013. Kolme vuotta myöhemmin Joshua kaappasi jo ensimmäisen MM-vyönsä. Joshua huomauttaa, että vuonna 2008 ammattilaisuransa aloittaneelta Furylta ensimmäiseen MM-titteliin meni huomattavasti kauemmin.

– Fury on ollut ammattilaisena paljon pidempään kuin minä. Hänen pitäisi miettiä lopettamista pian. Jos hän haluaa sementoida perintönsä, minä olen valmis. Olen vienyt itseni tähän asemaan, Joshua sanoo Sky Sportsille.

Fury kohtaa todennäköisesti seuraavassa ottelussaan Deontay Wilderin kolmannen kerran urallaan. Joshua on valmis ottamaan mittaa ottelun voittajasta. Myös Wilderin urakaari kerää kritiikkiä Joshualta.

– Minä nousin nopeasti. Se osoittaa, että olen valmis. Nämä pojat aloittivat uransa vuonna 2008 ja Furylta vei seitsemän vuotta otella raskaan sarjan maailmanmestaruudesta. Hän on täysin eri matkalla, Joshua jatkaa kilpakumppaneidensa piikittelyä.

Vaikka Fury ja Wilder ovat osoittaneet olevansa raskaan sarjan kärkinyrkkeilijöitä, ei Joshua pidä kaksikkoa edes uransa parhaimpina vastustajina. Joshua on valmis todistamaan paremmuutensa kehässä.

– Haastan Furyn, haastan Wilderin. Nämä kaverit eivät ole kuitenkaan isoimpia nimiä, joita vastaan olen urani aikana otellut. He ovat vain muita raskassarjalaisia. Katsokaa historiaani. He eivät ole parhaita ottelijoita, jotka olen haastanut. Kun he ovat valmiita, olen täällä otellakseni, Joshua jylisee.

Ennen mahdollista kiistatonta mestaruusottelua Joshuakin joutuu nousemaan vielä kehään. Joshuan on määrä kohdata MM-titteleiden pakollinen haastaja Kubrat Pulev joulukuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja