Rajusti tyrmätty tähtiottelija haluaa uusintaottelun välittömästi – "Ei ole mitään järkeä odottaa"

Venäläisottelija Aleksandr Povetkinin tyrmäämäksi lauantai-iltana joutunut Dillian Whyte haluaa välittömästi uusintaottelun Povetkinin kanssa.

Povetkin ja Whyte kohtasivat nyrkkeilyn raskaan sarjan huippuottelussa Englannissa lauantaina. Ottelu päättyi yllättävästi jo viidennessä erässä, kun Povetkin tyrmäsi ottelua hallinneen Whyten painavalla koukullaan.

WBC-liiton mestaruusotteluun ennen ottelua tähynnyt Whyte pudotti Povetkinin ottelun alussa kahdesti maihin, mutta kokenut venäläinen nousi molemmilla kerroilla takaisin jaloilleen. Lopulta Povetkin täräyttikin Whyten kanveesiin. Whyte antoi tunnustusta vastustajalleen.

– En kadu mitään. Se oli hieno ottelu ja Povetkin otteli hyvin. Tiedän, että voin päihittää hänet. Näytin sen avauserässä. Hän on tietystikin hyvin kokenut. Hän on vaarallinen kaveri. Minä hallitsin ottelua, mutta minut yllätettiin. Hän on hyvä ottelija, joka on voittanut monia kovia kavereita, Whyte summaa ottelua Sky Sportsille.

Whyte myöntää, että kaikki on mahdollista raskaan sarjan otteluissa.

– Hänen kulmauksensa oli hyvin lähellä vetää hänet pois kehästä, mutta sitten hän täräytti yhden uran parhaimmista lyönneistään. Tätä on raskaan sarjan nyrkkeily – draamaa sekä ylä ja alamäkiä, Whyte toteaa.

32-vuotias Whyte sai lauantaina hyvän opetuksen kokeneelta Povetkinilta. Vaikka hallitsetkin ottelua, voi yksi herpaantuminen päättää ottelun. Povetkin käytti oman mahdollisuutensa tehokkaasti hyödykseen, kun näki Whyten puolustuksessa nyrkin kokoisen aukon.

– Se oli hölmö virhe. Torjuin tuon lyönnin 100 kertaa harjoituksissa. Sen kerran, kun se piti torjua, olin liian myöhässä, Whyte kertaa Povetkinin tyrmäysiskua.

Jos Whyte olisi voittanut ottelun, olisi hän suurella todennäköisyydellä ottanut seuraavaksi mittaa WBC-liiton maailmanmestari Tyson Furysta. Nyt Whyte kuitenkin haluaa revanssin Povetkinia vastaan. Mahdollisimman nopeasti.

– Olen yhä yksi raskaan sarjan parhaimmista ottelijoista. On iskettävä, kun rauta on kuumaa. Ei ole mitään järkeä odottaa ensi vuoteen. Hän on kunnossa, minä olen kunnossa, annetaan mennä. Välittömät uusintaottelut ovat yleensä mahtavia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja