Anteeksi kuinka, Jussi Tapola? Tappara nöyryytti Ilvestä maalein 7-0 – Tapola: "Ilves antoi hienon vastuksen"

Lehdistötilaisuus: Ilves - Tappara 6:00
Jussi Tapola kehui Ilveksen antamaa vastusta 7-0-murskajaisten jälkeen.

Tappara pesi upeasti kasvonsa lauantaina, kun se pöllytti Ilvestä Tampereen paikallisväännössä peräti maalein 7-0. Perjantaina osat olivat toiset. Ilves vei Nokia Arenan avausottelun nimiinsä maalein 6-3.

– Jääkiekko on sellainen peli, että maalit tuovat uskoa, itseluottamusta ja energiaa. Ne lähtevät ohjaamaan peliä johonkin suuntaan. Meille oli tosi tärkeää saada avausmaali, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Avausmaalin iski Anton Levtchi, joka pääsi toisessa erässä läpiajoon Kristian Tanuksen komeasta syötöstä. Ottelu olisi Tapolan mukaan voinut lähteä toiseenkin suuntaan.

– Siinä oli Ilveksellä muutaman sekunnin jälkeen Kontiolan hieno yritys maalin takaa. Jos se olisi ollut maalissa, olisi ollut aika katastrofialku eilisen jälkeen.

Voit katsoa tilanteen alla olevalta videolta.

Läheltä piti: Ilves oli osua heti ottelun alussa 1:41

Tappara meni toisessa erässä menojaan, kun Levtchi, Kyle Platzer ja Otto Rauhala osuivat.

– Tultiin hienosti toiseen erään. Tämä oli meiltä sellanen peli, että oli kamppailutaso hyvällä tasolla koko ajan ja sitoutuminen ja yhdessä pelaaminen. Ilves antoi hienon vastuksen tänään. Ehkä numerot eivät ole koko totuus, Tapola kommentoi vieraskoreasti.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli kannassaan jyrkempi. Myrrä antoi rehdisti tunnustusta Tapparalle, joka onnistui latautumaan Nokia Arenan avausviikonlopun toiseen paikalliskohtaamiseen naapuriaan paremmin.

– Oltiin perässä kaikessa. Täytyy henkilökohtaiseti ottaa omaan piikkin, valmistautuminen epännistui suhteessa vastustajaan, Myrrä sanoi.

– Päivät eivät ole veljiä keskenään. Fakta on se, että me epäonnistuimme isosti perjantai-iltana, tämän aamuna ja ennen peliä joukkueen saamisessa siihen tilaan, että olisi voinut edes kamppailla pisteestä tai kahdesta tai jopa kolmesta.