Ammattilainen asialla: Poliisi julkaisi kuvan varoittavasta esimerkistä tien päältä

MTV mukana valvontaoperaatiossa: Näin raskaita ajoneuvoja tarkastetaan 3:28
Tutustuimme viime kesänä raskaan liikenteen tarkastuspaikkaan Nurmijärvellä. Katso videolta, miten poliisin tehovalvontaa käytännössä suoritetaan.

Kuorman puutteellinen sidonta johti lastin osittaiseen leviämiseen maantielle Kouvolan ja Heinolan välillä.

Kaakkois-Suomen poliisi on tällä viikolla valvonut raskasta liikennettä tehostetusti. Poliisin julkaisema kuva osoittaa, että valvonta on enemmän kuin paikallaan.

Komisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisista julkaisi Twitter-tilillään perjantaiaamuna varoittavan esimerkin siitä, millaisia täysin tarpeettomia riskejä ammattilaisetkin ottavat liikenteessä.

Kuvassa näkyvän täysperävaunuyhdistelmän lastista osa on levinnyt tielle kuorman puutteellisen sidonnan vuoksi. Perävaunun pressu on antanut periksi ja tavaraa makaa keskellä tietä.

– Tässä yksi esimerkki tältä viikolta, minkä takia kuorman sidontaan on syytä kiinnittää huomiota, liikennepoliisiyksikön johtaja Tylli kirjoittaa.

Katso Twitter-upotus alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Mira Nieminen kertoo MTV Uutisille, että tapaus sattui Kouvolan ja Heinolan välillä torstaina aamuyön tunteina.

Nieminen sanoo kuorman kiinnitysten antaneen periksi käännöstilanteessa. Hän muistuttaa, että vaikka kuorman lastaamisen olisikin suorittanut toinen taho, on vastuu turvallisuudesta aina kuljettajalla.

– Kuljettaja vastaa aina siitä, mitä hän tien päällä kuljettaa, Nieminen alleviivaa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Niemisen mukaan seuraukset olisivat voineet olla vakavat, sillä rekan kyydissä oli useiden satojen kilojen painoisia paperikolleja. Onni onnettomuudessa oli, ettei rekan vierellä ollut tapahtumahetkellä esimerkiksi henkilöautoa.

Lue myös:

    Uusimmat