Poliisi pysäytti erittäin vaarallisen, lähes jarruttoman kuorma-auton Oulussa – yli 10 000 kilon ylikuorma

Oulun poliisi kertoo pysäyttäneensä raskaan liikenteen valvonnassaan maanantai-iltana kuorma-auton, jolla oli kyydissään yli kymmenen tuhannen kilon ylikuorma.

Auton sallittu massa ylittyi noin 40 prosentilla, mikä teki autosta erittäin vaarallisen liikenteelle. Lisäksi auton vaihtokorissa olleen kuorman liikkumista ei oltu estetty mihinkään suuntaan riittävästi, poliisi sanoo.

Poliisin mukaan kuorma-auton jarrujärjestelmässä oli vakava vika. Poliisi arvioi, että se teki vilkkaasti liikennöidyssä kaupunkitaajamassa liikkuneesta kuorma-autosta lähes jarruttoman.

Poliisi poisti kuorma-autosta rekisterikilvet ja määräsi kuorma-auton kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisi muistuttaa yrityksiä vastuustaan ammattiliikenteen turvallisessa liikkumisessa ja säännösten noudattamisessa.

– Erityistä huomiota tulisi kiinnittää kaluston kuntoon. Raskaan kaluston jarrut ovat jo lähtökohtaisesti kovassa rasituksessa, joka johtuu jarruille kohdistuvista suuremmista massoista. Siksi on erityisen tärkeää huoltaa jarrut säännönmukaisesti, ja myös työnantajan tulee huomioida ajoneuvon kunto ennen kuin se luovutetaan työntekijän kuljetettavaksi, poliisi kertoo tiedotteessa.

Katso myös: Kuorma-autokuski ei todellakaan näe ratista kaikkialle: Näissä paikoissa sinua ei huomata – katso video kuolleista kulmista!

 

6:22

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja