Amerikkalaiskaupungissa ollaan huolissaan koronakiloista – asukkaita kehotetaan laihduttamaan

Näin valmistat ravitsevan välipalan 8:22
Videolla keskustelua siit, millainen ruokailurytmi on suomalaisille paras.

Erikoisella lakialoitteella pyritään saamaan koronalihominen kuriin.

New Yorkin Long Islandilla sijaitsevan Huntingtonin kaupungin asukkaat eivät ymmärrettävästi ole ilahtuneet kuultuaan kaupunkinsa lainsäätäjien aloitteesta käydä taistoon koronaeristyksessä lihovien asukkaiden painonnousua vastaan. The Healthy Huntington - eli Terve Huntington -lakialoite esiteltiin tiedotustilaisuudessa viime viikon keskiviikkona, kertoo New York Post.

– Emme saa antaa tämän ottaa meitä hallintaansa... meidän pitää ottaa tilanne haltuun, totesi kaupungin terveyslautakunnan puheenjohtaja William Spencer tilaisuudessa.

Spencer kertoo lihoneensa itse 4,5 kiloa karanteenin aikana.  Lääkärinä hän on huolissaan covid-19-taudin ja painon yhteydestä. Ylipainoisia pidetään yhtenä koronaviruksen riskiryhmänä. 

Vapaaehtoisuuteen perustuvan lakialoitteen ideana on tarjota ilmaisia nettijumppia ja joogatunteja sekä ravinto-ohjeistuksia Huntingtonin 200 000 asukkaalle, mutta voisi levitä myös muihin kaupunkeihin.

– Lopputulos on kaksinverroin huonompi covid-19:n suhteen, jos olet liikalihava. Joten on tärkeää, että meistä tulee hyväkuntoisia ja terveempiä, toteaa aloitteessa mukana ollut lääkäri David Buchin.

"Onko se totta?"

Kaikki eivät ole ottaneet ehdotusta hyvillä mielin vastaan. Esimerkiksi New York Postin haastattelema 52-vuotias Joanne Meyers pitää ehdotusta kaupunkilaisten dieetistä "naurettavana". Joanne kertoo, ettei ollut uskoa, että idea "läskileiristä" olisi oikeasti tullut viralliselta taholta.

– Ajattelin, että "eikö tämä olekaan vitsi? Onko se totta?', Joanne kertoo.

Kaupungin viranomaisten mukaan suositukset ovat kuin ovatkin totta, mutta ajatus läskileiristä kumotaan.

– Emme ole rajoittamassa kenenkään limonadin kokoa,  lainsäätääjä Spencer toteaa New York Postille viitaten vuosien takaiseen yritykseen kieltää yli puolen litran limut New Yorkissa.

"Oma asiani"

Kaikki eivät ajatusta purematta niele.

– Painonpudotukseni on oma asiani, toteaa Joanne, vaikka myöntääkin, että koronaeristys on todellakin saanut vaa'an lukemat kohoamaan.

– Teen töitä kotoa, ja tästä on tulossa naurettavaa, Joanne kertoo.

Kotitoimisto sijaitsee keittiössä, mikä on johtanut turhaan naposteluun.

– Vaatteeni eivät istu enää, verkkareita ja joogahousuja pääasiassa työasunaan kotona käyttänyt Joanne toteaa.

Joanne suunnittelee syövänsä jatkossa paremmin, mutta kokee, että päättäjät voisivat murehtia muista asioista.

– Luulisi, että heillä olisi parempia tai tärkeämpiä asioita, joita heidän pitäisi tehdä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat