Amerikkalainen sydänjärjestö kehuu tulista herkkua: Lisää tätä ruokavalioosi, niin saatat elää pidempään

7:41
Tulista ruokaa vailla? Tässä chilinkasvatuksen ABC, nappaa vinkit!

Tulisten chilien popsiminen voisi mahdollisesti pidentää elämää. Lisätutkimuksia aiheesta kuitenkin tarvitaan vielä.

Tulinen ruoka voisi mahdollisesti pidentää elämää. Amerikkalainen sydänjärjestö julkaisi tiedotteen, jossa ylistää alustavien tutkimustulosten perusteella chilin syömisen etuja.

"Henkilöt, jotka syövät chilejä, saattavat elää pidempään"

Havainto perustuu neljän kansainvälisen tutkimuksen analyysiin.

– Chilipippureiden syöminen voi vähentää suhteellista riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin 26 prosenttia, järjestö toteaa.

– Henkilöt, jotka syövät chilejä, saattavat elää pidempään ja heidän riskinsä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin tai syöpään voi olla huomattavasti alempi.

Chilien syöminen vähensi riskiä kuolla

Analyysissa chilien syöminen vaikutti vähentävän riskiä kuolla mistään syystä 25 prosenttia verrattuna ihmisiin, jotka eivät koskaan syöneet chilejä, tai söivät niitä vain harvoin.

Se myös vaikutti vähentävän riskiä kuolla syöpään 23 prosenttia, ja sydän- ja verisuonitauteihin 26 prosenttia.

"Tämä korostaa sitä, että ruokavaliotekijöillä saattaa olla tärkeä rooli"

Tutkijatkin yllättyivät tuloksesta.

– Tämä korostaa sitä, että ruokavaliotekijöillä saattaa olla tärkeä rooli kokonaisterveydessä, tutkija Bo Xu kommentoi.

– Tarkka syy ja mekanismi, joka voisi selittää löydöksemme, on kuitenkin toistaiseksi tuntematon. Siksi on vaikeaa sitovasti sanoa, että chilien syömisen lisääminen pidentäisi elämää ja vähentäisi kuolemia.

Bo Xun mukaan lisää tutkimuksia tarvitaankin, jotta alustavat tulokset voitaisiin vahvistaa. Nyt analysoiduissa tutkimuksissa oli esimerkiksi rajallisesti terveystietoja tutkituista henkilöistä, minkä lisäksi syötyjen chilien laatu ja määrä vaihteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja