Tämä uutuus hämmentää puhelinmarkkinoita – hinta alle neljä euroa

Intia on huokeiden puhelinmallien luvattu maa. Tästä huolimatta on rimoja, joiden ei uskottu alittuvan edes siellä. Nyt ennätykset vedetään kuitenkin uusiksi, kertoo Mashable, sillä huomenna julkaistava älypuhelin maksaa kaiken kaikkiaan alle neljä euroa.

Nuori laitevalmistaja Ringing Bells on paljastanut Freedom 251 -nimisen älypuhelimen. Nimensä mukaisesti puhelimen hinnaksi Intiassa on asetettu 251 Intian rupiaa eli noin 3,5 euroa. Toisin sanoen puhelinta saa samaan hintaan kuin meillä kupin tai kahden verran kahvia.

Tähän hintaan ei luonnollisesti voi odottaa mitään moderneja mukavuuksia, eihän? Freedom 251 yllättää myös tällä osa-alueella. Huippupuhelimesta ei toki voida puhua, mutta tekniikka on silti hintaan nähden korkealla tasolla.

Freedom 251 koostuu muun muassa neljän tuuman ja 960 x 540 pikselin näytöstä, 1,3 gigahertsin neliydinsuorittimesta, yhden gigatavun RAM-muistista, kahdeksan gigatavun laajennettavasta tallennustilasta ja 1450 milliampeeritunnin akusta. Kuvaaminen hoituu vaatimattomilla 3,2 ja 0,3 megapikselin kameroilla, verkkoyhteydet ovat 3G-tasoa ja käyttöjärjestelmäksi luvataan Android 5.1 Lollipop.

Freedom 251:n myynti alkaa Intiassa huomenna. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten uutuuden toimitukset sujuvat ja voiko taskurahalla ostettava älypuhelin todella tarjota hyötyä käyttäjilleen.

Lue myös:

    Uusimmat