Ällistyttävät faktat hedelmistä: Greippi voi olla hengenvaarallinen

Syömäsi omena voi olla vuoden vanha eivätkä appelsiinit ole aina oransseja – hedelmiin liittyy paljon hämmentäviä asioita, joista moni tulee taatusti yllätyksenä.

Tiesitkö näitä hämmästyttäviä hedelmäfaktoja?

Mansikka ei ole marja

Mansikka ei ole oikeastaan marja, vaan ruusukasvien heimoon kuuluva hedelmä.

Raparperin lehtiä ei saa syödä

Koska raparperin lehdet ovat hyvin myrkyllisiä, ne eivät kelpaa ruoaksi. Sen sijaan raparperin varsia voit syödä huoletta. Tosin sen sisältämän kalsiumia sitovan oksaalihapon vuoksi kannattaa nauttia lasi maitoa raparperipiirakan seurana.

Granaattiomenassa voi olla yli tuhat siementä...

... Siitä huolimatta, että Tooran mukaan tässä hedelmässä olisi vain 613 siementä.

Greippi voi olla vaarallinen hedelmä

Joidenkin reseptilääkkeiden kanssa nautittuna voi greippi aiheuttaa jopa hengenvaarallisia rytmihäiriöitä.

3,7 kilon meloneista maksettiin yli 12 000 euroa

Japanilaisessa huutokaupassa pulitettiin kovaa hintaa kahdesta 3,7 kiloa painavasta Yubari King -melonista tämän vuoden toukokuussa.Satokauden avajaishuutokaupassa innostunut ostaja maksoi meloneista 1,6 miljoonaa yeniä eli reilut 12 200 euroa.

Kaikki appelsiinit eivät ole oransseja

Subtrooppisessa ympäristössä – kuten Brasiliassa – ei ole koskaan niin kylmää, että appelsiinin kuoren lehtivihreä pääsisi hajoamaan. Se tarkoittaa, että hedelmä saattaa olla vielä keltainen tai vihreä, vaikka se olisi kypsäkin. Koska kuluttajat eivät aina voi käsittää tällaista ilmiötä, muualta maailmasta tulleet appelsiinit saavat ainakin Yhdysvalloissa etyleenikaasukäsittelyn, jotta lehtivihreästä päästään eroon ja hedelmät muuttuvat oransseiksi.

Myynnissä olevat omenat voivat olla vuodenkin vanhoja

Saattaa olla, että omena, jota syöt elokuussa 2013 onkin poimittu puusta jo lokakuussa 2012. Tämän tekee mahdolliseksi tehokas kylmävarastointi. Näin ainakin Yhdysvalloissa, joissa omenan satokausi rajoittuu pariin kuukauteen.

Banaanit kypsennetään keinotekoisesti

Banaaneja kuljetetaan, kun ne ovat vielä vihreitä, sillä ne ovat liian herkkiä ja helposti pilaantuvia muutoin kuljetettavaksi. Tämän jälkeen käytetään juuri tietynlaista varastointiteknologiaa, jotta banaanit kypsentyvät ennen kauppaan päätymistään.


(MTV3)

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat