Alle kahdeksan tunnin unilla ikävä haittapuoli: Kerryttää monille sairauksille altistavaa rasvaa vyötärön ympärille

Testaa heti! Nopea narukikka paljastaa, pitäisikö sinun laihduttaa 0:37
KATSO MYÖS: Narukikka on nopea tapa selvittää, onko kroppaan kertynyt liikakiloja. Se on lihavuusasiantuntijan mukaan myös painoindeksiä parempi indikaattori lihavuudesta.

Liian lyhyet yöunet kerryttävät tutkijoiden mukaan haitallista sisälmysrasvaa.

Tiede, tutkimukset ja oma kokemus muistuttavat meitä jatkuvasti hyvien yöunien merkityksestä.

Nyt tuore tutkimus vain kasvattaa tätä lyhyiden yöunien haittapinoa, sillä Sleep Medicine -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan vähemmän kuin kahdeksan tuntia unta yössä kasvattaa vyötärölihavuutta, kirjoittaa New York Post.

Unenpuute kasvattaa haitallista sisälmysrasvaa

Tutkijat tarkastelivat univajeen ja viskeraalisen rasvan yhteyttä. 

Viskeraalinen rasva eli sisälmysrasva kertyy vatsaontelon sisään suolten ja sisäelinten väliin sekä maksan sisälle, kertoo Terveyskirjasto. Vatsaonteloon kertynyt liikarasva aiheuttaa monia sairauksia, kuten diabetesta, verenpaineen kohoamista, unihäiriöitä, sydänsairauksia sekä eräitä syöpäsairauksia.

Lähtökohtaisesti hyviksi yöuniksi määritellään 7–8 tuntia unta ja tutkimuksen mukaan jopa vain yksi tunti vähemmän unta, lisäisi viskeraalin rasvan määrää noin 12 grammalla. Unen hyöty näyttää tasaantuvan noin kahdeksan tunnin paikkeilla.

– Unen kesto liittyy negatiivisesti viskeraaliseen rasvamassan kertymiseen aikuisiän aikana, eikä siitä välttämättä ole mitään hyötyä kahdeksan tunnin jälkeen, tutkijat kommentoivat ja totesivat, että aiheesta kaivattaisiin silti vielä jatkotutkimuksia.

Katso myös: Etkö saa nukahdettua? Uni tulee jopa minuutissa tällä "kikalla"

Etkö saa nukahdettua? Uni tulee jopa minuutissa tällä tekniikalla 1:05
Oletko kuullut niin sanotusta 4-7-8-tekniikasta? Sen avulla unen väitetään tulevan jopa minuutissa. Testaa itse, näin se toimii!

Lue myös:

    Uusimmat