Alennusmyynnit yllättivät – näin hurjasti hinnat ovat pudonneet

Tänä vuonna alennusmyynnit ottivat varaslähdön: alennukset ovat korkeita ja tuotteiden alentaminen aloitettiin harvinaisen aikaisin. Asiantuntijan mukaan ilmiö on johtanut siihen, että aleostoksilla saa asioida tänä vuonna tavallista rauhallisemmin, sillä ruuhkahuiput jakautuvat pidemmälle aikavälille.

Pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä kertoo MTV Lifestylelle olevansa hämmästynyt tämän talven alennusmyyntien tarjonnasta.

– Alennusmyynnit ovat käynnistyneet erittäin paljon etuajassa ja aivan valtavilla alennuksilla. Näyttää siltä, että alennustuotteita on myös tarjolla ihan valtavasti, Seppä kertoo.

Alennukset ovat nyt alen loppurysäyksen luokkaa

Alentaminen aloitetaan liikkeissä useimmiten juuri ennen joulua tai heti joulun jälkeen. Tavallisesti heti joulun jälkeen alennukset ovat 20–30 prosentin luokkaa. Tänä vuonna trendi on kuitenkin ollut toisenlainen.

– Alennusmyynnit lähtivät käyntiin joulukuun puolessa välissä viidenkymmenen prosentin alennuksilla ja se on todella hurjaa, Seppä kertoo.

– Minut yllätti joulukuussa nimenomaan se, että valtavat alennusprosentit otettiin käyttöön jo niin aikaisin. Yleensä 50–70 prosentin alennukset laitetaan vasta tammikuun lopussa, alen loppurysäyksessä, Seppä jatkaa.

Alennusmyyntien aikainen aloittaminen on monen asiakkaan onni. Myös asiointi liikkeissä on monelle tänä vuonna alennusmyyntien aikaan tavallista mieluisampaa, sillä useammalle viikolle jakautuvat alennusmyynnit vähentävät merkittäviä ruuhkahuippuja.

– Ei näytä olevan mitään hurjaa ruuhkaa. Voi olla, että nyt on alkanut myös hieman uudenlainen ajattelu siinä, että mietitään tarkemmin sitä, mitä ostetaan ja minun mielestäni se on todella hyvä, Seppä kertoo.

Syy alennusmyyntien aikaiseen aloittamiseen saattaa löytyä tavallista leudommasta talvesta. Suomalaiset reagoivat tavallisesti säihin vaateostoksissaan hyvin nopeasti – eikä moni osta kausivaatteita etukäteen varastoon.

– Emme ole saaneet tänä vuonna kunnon talvea, eli talvivaatteita ei varmastikaan ole myyty siinä määrin kuin miten talvivaatekauppa lähtee tavallisesti käyntiin. Tämä keskieurooppalainen talvi on varmasti monen kauppiaan murhe, Seppä kertoo.

MTV Lifestyle seuraa talven alennusmyyntien etenemistä Kikka Sepän johdolla.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja