Aleksi Saarela lapioi NHL-uran avausmaalin – ja sai asiaan kuuluvan tunnustuksen

Aleksi Saarelan uran neljäs ottelu jääkiekon NHL:ssä toi 23-vuotiaalle suomalaiselle avausmaalin liigassa. Saarela teki joukkueensa 3–1-osuman toisessa erässä, kun Panthers kukisti Anaheim Ducksin 4–1. Voitto nosti Floridan pudotuspeliosakkeita.

Saarela on pelannut alkukauden AHL-kiekkoa Panthersin farmijoukkueessa Springfieldissä. Hänet kutsuttiin tiistaina pääliigaan, ja Saarela kiitti maalilla.

Saarelan maalipaikan alusti Aaron Ekblad, jonka kovasta siniviivavedosta kiekko kimposi Saarelalle.

–  Olin onnekas, että kiekko pomppasi laidasta minulle. Minulla oli maali tyhjänä edessä, Saarela kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Panthersin venäläismaalivahti Sergei Bobrovski palkitsi Saarelan pukukopissa lapiolla. Seuran Twitterissä julkaistulla videolla joukkuekaverit mylvivät Saarelalta puhetta. Saarela tokaisi lyhyesti "Hieno voitto, jätkät" ja sai raikuvat aplodit.

Saarelasta tuli kauden 30:s suomalainen maalintekijä NHL:ssä.

AHL-kiekko pääliigaa tutumpaa

Saarela on pelannut Pohjois-Amerikassa kauden 2016–17 keväästä alkaen. Hän oli ensin Carolina Hurricanesin organisaatiossa ja pelasi AHL-kiekkoa Charlotte Checkersissä, kunnes tie vei Chicagon kautta Floridaan tällä kaudella.

Saarela on toisen polven kiekkoilija, kuten hänen Panthers-joukkuekaverinsa Aleksander Barkov. Saarelan isä Pasi Saarela muistetaan muun muassa Lukon riveistä.

Anaheim-ottelussa Barkov avasi floridalaisten maalinteon juuri ennen ensimmäistä erätaukoa, kun hän tasoitti ottelun 1–1:een.

Donskoi Armian kanssa tasoihin

Joonas Donskoi siivitti Colorado Avalanchen 3–1-voittoon New York Islandersista, jolle tappio oli neljäs peräkkäinen. Donskoi nosti kauden maalimääränsä jo 15:een, mikä on hänen NHL-ennätyksensä.

Donskoi ohjasi Cale Makarin siniviivalaukauksen tolpan kautta maaliin.

Donskoi nousi suomalaisten maalipörssissä tasoihin Joel Armian kanssa. Ylivoimainen tilastokärki on Sebastian Aho 34 maalillaan.

Patrik Laine on tehnyt 25 maalia ja loukkaantuneena oleva Coloradon Mikko Rantanen 19. Barkovilla on 18 osumaa ja Dallasin Roope Hintzillä 17.

Lue myös:

    Uusimmat