Albaniassa virkavaltaa pakoillut Mike Soldier tuomittiin yli vuodeksi vankilaan – kiristi uhriltaan tuhansien eurojen "sakkoa" pakoretkensä aikana

Poliisin pitkään etsintäkuuluttama ja lopulta Albaniasta nappaama Mike Soldier tuomittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa törkeän kiristyksen yrityksestä ja vapaudenriistosta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hänen rikostoverinsa, joka hoiti kiristyksen fyysisen uhan, tuomittiin törkeän kiristyksen yrityksen ja vapaudenriiston lisäksi muun maussa kahdesta huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksista ja liikennerikoksista 1 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Miesten syytteet ryöstön yrityksestä hylättiin. Miehet määrättiin korvaamaan uhrille 1500 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

Kiristyksen yritys etätyönä ulkomailta

Tapauksessa oli kyse siitä, että Soldier oli ilmoittanut uhriksi joutuneelle miehelle, että tämä oli hänelle velkaa usean tuhannen euron sakon puhuttuaan oikeudenkäynnissään asioita, joita ei olisi saanut.

Soldier oli aluksi pyrkinyt perimään velkaa puhelimitse, mutta kun toivottua tulosta ei ollut tullut, oli hän pyytänyt Suomessa ollutta toveriaan hoitamaan asiaa. Soldier pakoili virkavaltaa tekoaikaan Albaniassa, sillä hänet oli tuomittu törkeästä huumausainerikoksesta vankeuteen.

Kaveri nappasi uhrin auton kyytiin

Soldierin toveri soitti uhrille ja sopi tämän kanssa tapaamisen huoltoasemalle, jossa hän otti uhrin kyytiin. Autossa käytiin kuitenkin puhelu Soldierin kanssa niin, että tämä pystyi kaiuttimen kautta uhkailemaan uhria ja kertomaan, että hänen toverinsa toteuttaisi uhkaukset. Uhria perheineen uhattiin muun muassa ampumisella.

Tapaus päättyi lopulta, kun uhri oli onnistunut rahan hankkimisen verukkeella ottamaan yhteyttä poliisiin, joka pysäytti auton ja päästi hänet vapaaksi.

Tapauksessa oli syytteessä myös kolmas mies, joka oli rikoksen uhrin tuttu. Kaikki tätä koskevat syytteet kaatuivat.

Lue myös:

    Uusimmat