Mainos

Etsintäkuulutettu ja Albaniasta kiinni otettu suomalainen Mike Soldier saatiin viimein oikeuden eteen – tältä viranomaisia pakoillut mies näyttää

3:45
MTV Uutiset Live seurasi oikeudenkäyntiä paikalla Helsignin käräjäoikeudessa.

Pitkään suomalaista lainvalvontaa ulkomailla asti vältellyt Mike Soldier joutui tänään Helsingin käräjäoikeuden eteen epäiltynä lukuisista rikoksista.

United Brotherhood -jengin liiveissä sosiaalisessa mediassa poseerannut Soldier on syytettynä kiristyksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Poikkeuksellista on, että rikokset on tehty aikana, jolloin Soldier oleskeli Albaniassa. Syytettynä on lisäksi kaksi muuta henkilöitä.

Syyttäjä: Oikeudessa puhumisesta annettua sakkoa perittiin

Syyttäjän mukaan asiassa on kyse siitä, että rikoksissa perittiin Soldierin uhrille ilmoittamaa velkaa.

Tuhansien eurojen velka oli syyttäjän mukaan syntynyt siitä, että uhri oli tammikuussa pari päivää ennen rikoksen alkua puhunut oikeudessa asioita, joita tekijät eivät pitäneet suotavina. Tästä Soldier olisi United Brotherhoodin edustajana langettanut sakon.

Aluksi velkaa perittiin syyttäjän mukaan puhelimitse Soldierin soitettua uhrille, mutta myöhemmin kaksi muuta henkilöä oli tavannut uhrin huoltoasemalla ja ohjannut hänet autoon.

Autossa Bad Union -ryhmän huppariin pukeutunut ja United Brotherhoodin edustajaksi esittäytynyt mies oli soittanut Soldierille Albaniaan, ja kaiuttimella Soldierin kerrotaan uhanneen uhria polviin ampumisella, jos velkaa ei makseta.

Pakoyrityksestä olisi rankaistu ampumalla selkään.

Uhria ajelutettiin muun muassa Itäkeskukseen rahaa hankkimaan, ja lopulta noin kahden tunnin ajan kestänyt teko keskeytyi poliisin pysäytettyä auton.

Kaikki kiistivät rikokset

Soldier ja toinen United Brotherhoodiin kytketty mies kiistävät rikokset.

Soldierin mukaan hänellä ei ole mitään tietoa tapahtumista, eikä hän ole koskaan ollut asianomistajaan yhteyksissä. Toinen mies taas kertoi, että tapahtumissa ei ole uhattu tai peritty velkaa, vaikka autolla olikin kuljettu.

Kolmas mies kertoi, että hän oli antanut uhrin puhelinnumeron Soldierille, mutta oli poistunut autosta kuultuaan uhriin esitetyn uhkaukset, joista kertoi olleensa järkyttynyt. Tällä perusteella hän kiistää rikokset kertoen tulleensa itsekin uhatuksi.

Etsintäkuulutettuna huumetuomiosta

Soldier oli alun perin etsintäkuulutettuna pakoiltuaan viime vuoden huhtikuussa hovioikeudelta saamaansa runsaan kolmen vuoden tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta.

Hänet saatiin lopulta kiinni tammikuussa, mutta luovuttamisessa Suomeen meni useita kuukausia. Hänet palautettiin Suomeen tammikuussa reittilennolla, jossa kuljetuksen onnistumista valvoivat suomalaispoliisit.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja