Al-Holin suomalaisia ei ole unohdettu koronakriisin keskellä, vakuuttaa Pekka Haavisto MTV:lle – ulkoministeri vaitonainen häneen kohdistuvasta tutkinnasta

Erikoishaastattelussa Pekka Haavisto 8:33
Viiden jälkeen erikoishaastattelussa Pekka Haavisto.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) puhui MTV:n erikoishaastattelussa al-Holista sekä itseensä kohdistuvasta KRP:n tutkinnasta.

Ennen koko koronaepidemian puhkeamista al-Holin leirin suomalaisten naisten ja lasten tilanne oli tapetilla.

Hallituksen etätyökomennuksen takia videoyhteydellä Viiden jälkeen -ohjelmassa haastateltu Haavisto vakuuttaa, ettei leirillä olevien suomalaisten asiaa ole koronakriisin keskellä unohdettu ulkoministeriössä.

Leirille korona ei ole Haaviston mukaan vielä toistaiseksi iskenyt.

– Tiedän, että siellä varustaudutaan mahdolliseen koronaepidemiaan. Sillä alueella onneksi isompaa epidemiaa ei ole ollut, mutta pari ihmistä alueella, ei itse leirissä, on koronan sairastavia. Silloin riski on olemassa, että leiriin leviää korona, ulkoministeri kertoo.

"Keskeneräistä asiaa ei voi kommentoida"

Perustuslakivaliokunta aloitti helmikuussa tutkinnan Haaviston toimista al-Holin leirillä olevien suomalaisten palauttamiseen liittyen. Perustuslakivaliokunta katsoi tuolloin, että tutkintakynnys ylittyi konsulipäällikkö Pasi Tuomisen siirtämisessä toisiin tehtäviin.

Tällä viikolla saatiin tieto, että asiaa tutkitaan nyt keskusrikospoliisissa. 

– Keskeneräistä asiaa ei voi kommentoida, Haavisto kuittaa.

– Työt ulkoministeriössä sujuvat normaalin kaavan mukaan. Politiikassa pitää tottua kaikkeen ja olla valmis vastaamaan toimista ja teoista. Itse olen ollut iloinen, että joulukuussa saatiin kaksi orpolasta Suomeen. Se ei ollut helppo tapaus tai operaatio, mutta päästiin siinä silloin eteenpäin.

Katso koko haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmasta jutun alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat