Presidentti Niinistö: Hyvä, että suomalaiset orpolapset on saatu al-Holin leiriltä

1:06

Niinistön mukaan hänellä on tilanteesta "ihan samat tiedot kuin nyt yleisesti tiedetään".

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on hyvä, että pitkien neuvottelujen jälkeen myös suomalaiset orvot on saatu liikkeelle al-Holin leiriltä.

– Tämä on varmasti alkuvaihetta, Niinistö sanoi.

Niinistö kommentoi asiaa medialle, kun presidenttipari otti vastaan perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä.

Helsingin Sanomat uutisoi eilen illalla, että Suomen viranomaiset ovat käynnistäneet operaation kahden suomalaisen orpolapsen evakuoimiseksi al-Holin leiriltä. HS:n tietojen mukaan viranomaiset hakivat orpolapset leiriltä tiistaina.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi eilen Ylen A-studiossa, että lapset ovat hänen tietojensa mukaan kurdiviranomaisten hallussa eivätkä ole poistuneet Syyrian alueelta.

Niinistön mukaan hänellä on tilanteesta "ihan samat tiedot kuin nyt yleisesti tiedetään".

– Niin kuin tiedämme, Pohjoismaihin on haettu nimenomaan orpolapsia, jotka näköjään sitten se leirin hallinto on päästänyt lähtemään. Ja varmasti edesauttaakin sitä, Niinistö sanoi.

Ulkoministeriö kertoi eilen jatkavansa valmisteluja al-Holin leirillä olevien suomalaisten lasten avustamiseksi ulkoministeriön erityisedustajan johdolla.

Ministeriö tiedottaa asiasta vasta sitten, kun lapsia on suomalaisten viranomaisten hallussa. Ulkoministeriö perustelee tiedotuslinjaa lasten turvallisuuden takaamisella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja