Aitoa kemiaa vaiko sittenkin harhaa? Varmista nämä ennen kuin paljastat ihastuksesi työpaikan hottikselle

Eeva Roots: Kuusi vinkkiä miehille deittailuun 2:49
KATSO MYÖS: somevaikuttaja Eeva Roots jakaa kuusi vinkkiä miehille deittailuun.

Z-sukupolvi haluaa varoittaa työpaikkaromanssien harhoista ja vaaroista.

New York Post kertoo Z-sukupolven uusimmasta viraali-ilmiöstä, joka liittyy työpaikkaromansseihin. 

Ilmiön mukaan erityisesti parikymppisten, työuriensa alkutaipaleella olevien, olisi syytä pitää mielessä, että työpaikan kollegat vaikuttavat työympäristössä todellisuutta paljon viehättävämmiltä.

Ilmeisesti on täysin eri asia olla hyvännäköinen ja viehättävä työpaikalla kuin yksityiselämässä. Työympäristön vaikutus ihastukseen on syytä pitää mielessä, ennen kuin päättää edistää asioita työpaikkaromanssien monimutkaisessa maailmassa.

Z-sukupolvella tarkoitetaan vuosina 1997–2012 syntyneitä ihmisiä.

Työpaikka on erikoinen kupla

Työpaikka on erikoinen ympäristö, joka on omanlaisensa kupla. Sorvin äärellä vietetään päivittäin tuntikausia ihmisten kanssa, joita saatat nähdä jopa useammin kuin omaa perhettäsi. 

Toisin kuin ystävät, pystyt harvoin vaikuttamaan siihen, millaisten ihmisten kanssa teet töitä.

Esimerkiksi työpaikalla on täysin normaalia, että sinulla on omia kahdenkeskisiä vitsejä 30 vuotta vanhemman kollegan kanssa, jonka kanssa sinulla ei oikeastaan ole mitään muuta yhteistä.

Työpaikalla on aika normaalia, että ihastuu sellaiseen ihmiseen, johon ei välttämättä yksityiselämässä tuntisi vetoa. 

Työpaikkaihastuksen kehittymiseen voi riittää vaikka vain, että kohtaa peruskohteliaan kollegan, joka nyt vain sattuu sujuvasti osaamaan käyttää työpaikan tulostinta.

Vain työpaikalla aivan tavallinen ja keskinkertaisen näköinen kollega voi yllättäen muuttua printterin äärellä oikeaksi oman elämäsi Angelina Jolieksi tai Brad Pittiksi.

Söpöin työpaikalla vai kaikkialla söpö?

Australialainen TikTok-käyttäjä Hannah avasi viraalilla videollaan sitä, millaisia riskejä työpaikkaromansseissa voi olla. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Brisbanesta kotoisin oleva Hannah kertoo, että omiin tunteisiinsa ei kannata parikymppisenä luottaa, jos ihastuu kollegaansa. Erityisesti työuraa aloitteleville parikymppisille voi olla vaikea erottaa työsuhteita muista ihmissuhteista.

Hannahin mukaan "työpaikan hottis" on aivan eri asia kuin "tosimaailman hottis". Ero täytyy vain itse opetella päättelemään.

– Jos huomaat ihastuvasi johonkuhun työpaikallasi, olet todennäköisesti kertonut itsellesi, että hän on söpö… Mutta ei hän välttämättä sitä ole, Hannah varoittaa. 

Söpöys liittyy Hannahin mukaan kontekstiin. Onko hän työpaikan mittapuulla söpö vai universaalisti söpö?

– Hän on vain söpöin ihmisistä, joiden kanssa teet töitä, Hannah jatkaa. 

Työpaikkaihastus sujuvoittaa työpäivää

Työpaikkaihastus on helppo ansa, johon on mukava langeta, koska se tarjoaa täydellisen harhautuksen jokapäiväisestä aherruksestasi työpaikalla. 

Eikö kuka tahansa unelmoisi ja tuijottelisi ihastustaan mieluummin kuin lähettelee tylsiä työsähköposteja? Työpäivä sujuu muutenkin jouhevammin, kun suunnittelet töiden lomassa oikein ajoitettua hetkeä, jolloin voit törmätä taukotilan kahviautomaatilla ihastukseesi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hannahin neuvo onkin, että ennen kuin viet ihastusta askelta pidemmälle, kysy itseltäsi muutama tiukka kysymys.

– Onko teillä oikeasti kemiaa vai liittyykö se vain työhönne? Hannah aloittaa.

Jos pidät työpaikkaihastustasi komeana, Hannah ehdottaa, että selvität myös, pidätkö kyseisen ihmisen persoonasta. On hyvä huomioida, että, monen ihmisen työminä voi olla hyvinkin erilainen siviilissä.

Saatat pitää jonkin ihmisen työpersoonasta, mutta yksityiselämässä voittekin olla täysiä vastakohtia.

Kyllä! Minulla on tämä sama naapurini kanssa. Ilmeisesti sitä kutsutaan läheisyysihastukseksi, eräs käyttäjä kertoo Hannahin videon kommenteissa. 

– Menin naimisiin työpaikkaihastukseni kanssa, eräs käyttäjä tunnustaa.

– Työpaikkaihastukset voivat joskus olla ainoa tapa selvitä töistä, eräs käyttäjä paljastaa.

Hannahin tiukoista ohjeista huolimatta TikTok on täynnä videoita, joissa nuoret aikuiset vitsailevat työpaikkaisuuksistaan. Videoilla käyttäjät jakavat kauhutarinoita, kuinka he eivät enää puhu ihastustensa kanssa työpaikkaromanssien mentyä pieleen.

Toiset ovat jakaneet videoita, joissa aivan yksinkertaiset ja tylsät hissikeskustelut työpaikkaihastusten kesken ovat heidän työpäiviensä parhaita hetkiä. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Ennen kuin tunnustat ihastuksesi työkaverillesi selvitä siis se, onko työpaikkaihastuksesi komea vain työpaikkasi raameissa. Ota myös selville, voisiko teillä olla yhteistä kemiaa työpaikan ulkopuolella. 

Kysy itseltäsi, yhdistääkö teitä mikään muu kuin yhteinen työpaikka ja ihastuisitko häneen, jos törmäisit häneen työpaikan ulkopuolella?

Lue myös:

    Uusimmat