Äiti tiskasi keittiössä, kun vauva melkein tukehtui – kannustaa ensiaputaitojen opetteluun: "Olen edelleen sokissa"

Courtney koki kauhunhetkiä kotonaan, kun hänen nuori poikansa melkein tukehtui omenanpalaan. Nyt nainen puhuu ensiaputaitojen puolesta.

Courtney Patterson-Manfredi toivoisi jokaisen vanhemman oppivan ensiaputaitoja. Hän itse koki monen vanhimman pahimman painajaisen, kun hänen alle vuoden ikäinen lapsensa meinasi tukehtua.

"Kuulin pojan kamppaillen yrittävän yskäistä.."

Kahdeksan kuukauden ikäinen Stelio-poika oli syönyt isoa omenanpalaa samalla, kun Courtney tiskasi kotinsa keittiössä. Kello oli viittä vaille viisi illalla.

– Kuulin pojan kamppaillen yrittävän yskäistä jotakin ulos. Käännyin välittömästi, nappasin hänet lattialta ja taputin häntä selkään. Näin, ettei se avannut hengitysteitä, Courtney muisteli Instagramissa.

Onnekseen Courtney oli käynyt ensiapukoulutuksen ja tiesi, miten toimia. Hän pani lapsen polviensa päälle ja läimäytti tätä selkään.

– Tiesin, ettei minun pidä työntää sormea hänen suuhunsa, jotta en työnnä esinettä syvemmälle hänen ilmateihinsä. Menin paniikkiin, en löytänyt puhelintani, Courtney muistaa.

"Näin, että suusta tuli vaahtoa"

Sairaanhoitajana työskentelevä Courtney käy säännöllisesti ensiapukoulutuksissa. Koulutuksestaan huolimatta Courtney alkoi hätääntyä. Hän juoksi ulos lapsi sylissään tämän selkää edelleen läimäytellen.

Pihalla leikki Courtneyn 5-vuotias tytär Giselle; hän huusi tätä hakemaan apua naapurista, mutta Giselle pelästyi eikä kauhultaan kyennyt liikkumaan.

– Näin, että Stelion suusta tuli vaahtoa ja hänen nenästään tuli paljon räkää, koska hän oli vatsallaan käsivarsillani. Löysin puhelimeni ja soitin hätänumeroon kello 17.01.

Stelion hengittämisen estänyt omenanpala. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Omena irtosi lopulta

Courtney jatkoi lapsen selän läimäyttelyä puhelun aikana. Puhelin ehti soida viidesti, ja sitten, yllättäen, Stelion kurkussa ollut omenanpala irtosi.

– Menin paniikkiin ja löin luurin kiinni ennen kuin kukaan ehti vastata. Tämä kaikki tuntui vieneen kymmenen minuuttia, vaikka oikeasti se vei kaksi. Purskahdin itkuun. Stelio tuijotti suurin silmin ja rauhallisesti minuun, Courtney kuvaa.

"Olen edelleen sokissa"

Hän huomauttaa, etteivät mitkään hoitajan opinnot, Heimlichin otteesta kertonut opetusvideo tai ensiapukurssi voineet valmentaa häntä aitoon hätätilanteeseen.

– Olen edelleen sokissa. Koen syyllisyyttä. Olen kiitollinen koulutuksistani. Oloni on hirveä, kun ajattelen, miten pelottavaa tämä oli Steliolle ja Gisellelle, Courtney sanoo.

Courtneyn perhe. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän kehottaa jokaista tutustumaan ensiapuvideoihin ja -ohjeisiin sekä ilmoittautumaan kurssille, jos se vain on mahdollista.

– Sitä ei koskaan ajattele, että tämä tapahtuu juuri itselle tai omalle pikkuiselle. Toivon, ettei se koskaan tapahdu.

Stelio toipui kokemuksestaan ja voi nyt hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat