Mainos

Äidin koskettava kirje tyttärelleen: Tämän vuoksi sinusta ei koskaan tule isosiskoa

Eräs äiti kertoo tehneensä päätöksen, joka oli samalla sekä hänen elämänsä vaikein että helpottavin. Hän päätti, että heidän perheessään tulisi aina olemaan vain yksi lapsi. 

Tilastokeskuksen viimeisimmän selvityksen mukaan suurin osa suomalaisista lapsiperheistä on yksilapsisia. Lasten määrä on vähentynyt viime vuosikymmeninä tasaisesti, ja nykyään yhä useampi pariskunta päättää hankkia vain yhden lapsen. Syitä tähän päätökseen voi olla monia.

Eräs äiti paljastaa Netmums-sivustolla, miksi hän päätyi hankkimaan vain yhden lapsen. 

"En ollut se mahtava äiti, jonka kaikki olettivat minun olevan"

Lapselleen osoitetussa kirjeessä hän selittää, miksi esikoinen ei tule koskaan saamaan sisaruksia.

"Rakas,

Olen viime aikoina huomannut, että yhä useammin minulta kysytään, koska aion hankkia sinulle sisaruksen ja leikkikaverin. Ehkä siksi, että sinä olet jo kohta neljävuotias. Tätä kysymystä esittävät niin ystävät kuin tuntemattomatkin. 

Eräs ystävä näki, kuinka hellästi käsittelit ystävämme vauvaa. Hänen mielestään olisit taatusti ihastuttava isosisko. Tiedän, että auttaisit äitiä todella paljon uuden vauvan kanssa, hakisit vaippoja ja silittäisit vauvan päätä sen itkiessä.

Ihmiset saattavat ajatella, että tällä tavalla vien sinulta jotain suurta. Jonkun, joka merkitsisi sinulle todella paljon. Ystävän ja kaverin, joka on aina lähellä. Minulla on sisaruksia, niin kuin myös sinun isälläsi. Emme anna sinulle tätä samaa mahdollisuutta.

Jo kuukausia sitten tein päätöksen, etten koskaan tule hankkimaan toista lasta. Olen punninnut asiaa monta kertaa ja tullut siihen tulokseen, että tämä on oikea päätös meille kaikille. Toivon, että vanhempana ymmärrät tämän. Voi olla vaikeaa käsittää, että emme luoneet ympärillesi perhettä, joka olisi auttamassa sinua silloin, kun isäsi tai äitisi on poissa.

Vaikka meillä olisi kuinka paljon rahaa tahansa, päätökseni olisi silti ollut sama. Sen jälkeen, kun sain sinut, minun kauniin tyttäreni, ymmärsin, ettei äitiys ole minulle luonnollista. En ollut se mahtava äiti, jonka kaikki olettivat minun olevan. Äitiys ei tullut minulle helpolla. Yritän olla paras mahdollinen sinulle rakkaani enkä usko, että toisen lapsen hankkiminen olisi reilua ketään kohtaan.  

Toivon, että olen tehnyt oikean valinnan. Päätös siitä, että sinusta ei koskaan tule isosiskoa, on ollut elämäni vaikeimpia. Äiti vaikuttaa lapseensa kaikkein syvimmällä tavalla.

Mutta rakkaani tiedä, että en tee tätä ilkeyttäni. En tule koskaan rakastamaan ketään tässä maailmassa yhtä paljon kuin sinua. Olen aina halunnut tyttären, ja nyt minulla on sinut. En tarvitse ketään muuta. Vaikka sinulla ei olekaan sisaruksia toivon sinun tietävän, että teen kaikkeni, jotta sinusta kasvaisi paras mahdollinen persoona.

Kaunis luontosi säteilisi ympärillesi ja saisit ystäviä. Ystäviä, jotka halaisivat sinua tiukasti silloin, kun äiti ja isä eivät ole paikalla. Se, että olet ainoa lapsi, ei koskaan eikä milloinkaan saa tarkoittaa sitä, että olisit yksinäinen."

Oopperalaulaja Angelika Klas kertoo videolla, kuinka eri tavoin yksilapsisiin perheisiin suhtaudutaan. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.