ADHD-lapsen raivokohtauksiin löytyi yllättävä helpotus: "Saa hänet tuntemaan olonsa rentoutuneeksi ja tyyneksi"

ADHD-lapsen äiti kertoo Popsugar-sivustolla löytäneensä helpotuksen tyttärensä voimakkaisiin raivokohtauksiin ”halaavasta” peitosta.

ADHD:n (aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö) oireisiin liittyy usein vaikeuksia säädellä omia tunteitaan, muistuttaa Cristina Margolis. Hän kertoo tyttärensä vihanpurkausten olevan voimakkaita. Lapsi kirkuu, itkee ja puristaa nyrkit tiukasti yhteen kuin Viha-hahmo "Inside Out – mielen sopukoissa" -elokuvasta.

Tyttö on myös usein turhautunut ja ahdistunut.

Voimakkaita tunteita varten perheen kodissa on rauhoittumiseen pyhitetty tila, josta löytyy muun muassa soittimia, katosta roikkuva tuoli ja leluja. Uusin rauhoittumistilan tulokas on kuitenkin osoittautunut kaikista parhaaksi kiukun taltuttajaksi.

"Halaava" peitto tyynnyttää

Cristina on huomannut, että painopeitto saa tulistuneen lapsen tyyntymään.

– Peiton paine saa hänet tuntemaan olonsa rentoutuneeksi ja tyyneksi, kuin hän saisi ison halauksen, Cristina kirjoittaa.

Painopeiton kuvaillaan ”halaavan” kehoa joka kohdasta, minkä ansiosta se tuo turvan tunnetta. Myös autismikirjon häiriöistä kärsivillä lapsilla painopeiton on todettu rauhoittavan kehoa ja helpottavan levottomuutta.

Videolla lastenpsykiatri kertoo, milloin lastenkasvatuksessa on sallittua käyttää lahjontaa.

2:15

Apua myös nukahtamiseen

Rauhoittavan vaikutuksen lisäksi Cristina kertoo painopeiton auttavan hänen tytärtään nukahtamisessa.

– Monilla ihmisillä, joilla on ADHD, on vaikeuksia nukahtamisessa, sillä heidän on hankala rauhoittaa ylikierroksilla käyvää mieltään ja kehoaan, Cristina kirjoittaa.

– Painopeitto auttaa tytärtäni vaipumaan uneen paljon nopeammin.

LUE MYÖS: 

Lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja