Acerilta kaksi erilaista 360-kamerauutuutta

360 asteen kameroiden suosio on kasvanut maailmalla räjähdysmäisesti viime aikoina. Nyt myös Acer haluaa siivunsa kakusta IFA-messuilla julkistamillaan, keskenään varsin erilaisilla, uutuuskameroilla Holo360 ja Vision360.

Aktiivisille käyttäjille suunnattu Holo360 sisältää kolmituumaisen näytön, ja sujuvan käytön takaa Android 7.1 Nougat. Kameralla otettuja 360 asteen 6,9K-valokuvia ja 4K-videoita voi ladata sosiaaliseen mediaan LTE-yhteyden ansiosta. Kuvia ei siis tarvitse erikseen siirtää toiselle laitteelle ennen lataamista.

Holo360 käyttää 2016 julkaistua Qualcommin Connected Camera -alustaa, joka on varta vasten suunniteltu kameroille. Akun keston kannalta hyvä uutinen on, että järjestelmäpiiriksi on valittu niin ikään Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, joka on perinteisesti ollut varsin akkuystävällinen vaihtoehto.

Toinen uutuus, Vision360, on hyvin erilainen laite. Se on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti autossa ja aloittaa nauhoittamisen automaattisesti, kun jokin esine törmää autoon. Lisäksi se tallentaa sijainnin, jossa törmäys tapahtui. Kamera on toimintavalmiudessa myös auton ollessa parkkeerattuna, ja lähettää ilmoituksen käyttäjän älypuhelimeen aina kun uutta materiaalia nauhoitetaan. Lisäksi Vision360 mittaa myös auton nopeuden, joten Acer suosittelee kiinnittämään sen tuulilasiin. Videoita on laitteen muistin lisäksi mahdollista tallentaa myös erilaisiin pilvipalveluihin.

Holo360 julkaistaan Euroopassa kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Hintaa laitteelle kertyy noin 350 euroa. Vision360-kamerasta tarkempia tietoja julkaisusta tai hinnasta ei vielä kerrottu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja