Mainos

9 asiaa, jotka ovat tuttuja jokaiselle tuoreelle isälle

Olet saattanut kuulla kyllästymiseen asti, että lapsen saaminen kääntää elämäsi ylösalaisin. Tämä asia realisoituu toden teolla vasta sitten, kun saat oman lapsen ensimmäistä kerta syliisi. 

Seuraavat asiat jokainen tuore isä tunnistaa omasta elämästään.

1. Pääsi tuntuu räjähtävän

Kun palaat kotiin vastasyntyneen lapsen kanssa, sinusta saattaa tuntua vähän samalta kuin kouluaikoina, jolloin jouduit tekemään kokeen, johon et ollut lainkaan valmistautunut. Sinulla ei ole aavistustakaan siitä mitä on tulossa, mutta tiedät, että se tulee olemaan rankkaa.

2. Tulet unohtelemaan asioita

Kun tulet isäksi, lukuisat ajatukset alkavat pyöriä päässäsi hullun lailla. Aivosi ovat vähän kuin Sherlock Holmesin mielen palatsi, mutta sillä erotuksella, että se on rakennettu sulavasta suklaasta. Jos et hoida päähäsi pälkähtänyttä hommaa välittömästi, unohdat sen yksinkertaisesti saman tien.

3. Vatsakumpusi tulee kasvamaan

Odottavan äidin paino saattaa nousta useita kymmeniä kiloja raskauden aikana, mutta et taatusti osannut aavistaa, että sama tulee tapahtumaan myös sinulle. Isäksi tulon jälkeen lapsesi nostelu on ainoa kuntosali, jonka tulet vähään aikaan näkemään. Yleensä olet myös niin väsynyt, että voimasi riittävän hädin tuskin mikroaterian lämmittämiseen, kuntoilusta nyt puhumattakaan.

4. Olet valmis lähtemään kotiin yhden kaljan jälkeen

Kun olet valvonut öitä viikosta toiseen ja juonut lähinnä kahvia pysyäksesi hereillä, alkoholinsietokykysi saattaa olla hieman laskenut. Ole siis varovainen, sillä vihdoin kun eteesi aukenee mahdollisuus lähteä kavereiden kanssa ulos, jo puolikas oluttuoppi voi saada sinut tanssimaan pöydillä.

5. Tulet itkemään – paljon

Itkeminen ei liity ainoastaan tuoreiden äitien kokemaan hormonimyrskyyn, sillä kun lapsi syntyy, kovanaamaisimmankin miehen kyynelkanavat aukeavat. Jo naapurin ystävällinen sana tai jokin televisio-ohjelma voi saada silmäsi täyttymään kyynelistä.

6. Ostosreissusi tehostuvat

Ennen lapsen tuloa saatoit vertailla kaupoissa tuotteita pitkään ja hartaasti lukien läpi kaikki sisällysluettelot ja käyttöohjeet. Tämä on kuitenkin taakse jäänyttä elämää, sillä nyt tavoitteenasi on ainoastaan hoitaa kauppareissut mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ennen kuin vauva herää.

7. Kadotat yhteyden maailmaan

Ensimmäiseen kuukauteen et tule katsomaan yksiäkään uutislähetyksiä tai lukemaan yhtään uutista lehdestä tai puhelimestasi. Äläkä kuvittelekaan, että sinulla olisi aikaa tai halua pyöriä somessa.

8. Sinusta tulee unimestari

Kukaan tai mikään maailmassa ei pysty valmistamaan sinua siihen univajeeseen, jonka joudut kohtaamaan lapsen saannin myötä. Tässä on kuitenkin yksi hyvä puoli; sinun ei tarvitse enää koskaan kääntyillä sängyssä kykenemättä nukahtamaan. Heti kun lapsesi vaipuu uneen, olet itse jo unessa ennen kuin pääsi koskettaa tyynyä.

9. Epäitsekkyys nostaa päätään

Urheiluruutu ja makkaravoileivät tuntuvat toissijaisilta nyt, kun sylissäsi tuhisee pieni avuton ihminen, josta sinun tulee huolehtia. Nähtyäsi myös, mitä puolisosi joutui kestämään ja käymään läpi, tunnet häntä katsoessasi niin suunnatonta onnellisuutta, että tekisit hänen puolestaan mitä tahansa. 

Osittainen lähde: Metro

***

0:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.