8-vuotias pelkäsi poliisia, joten äiti ryhtyi toimeen – lapsi saikin yllättävän ystävän: "Nyt poika haluaa isona poliisiksi"

8-vuotias pelkäsi poliisia – saikin ystävän virkavallasta 1:21
8-vuotias pelkäsi poliisia – saikin ystävän virkavallasta

8-vuotiaalla Gavinilla on nyt apulaisseriffi ystävänä.

Aiemmin 8-vuotias Gavin Williamson pelkäsi poliisia. Nyt hän on saanut ystävän virkavallasta.

– Minua pelotti, hermostutti, pelkäsin, Gavin kuvailee aiempia tunnetilojaan CNN:lle.

Kun äiti Ashton kuuli poikansa pelosta, hän päätti auttaa. Äidin mukaan lapsella oli esimerkiksi pelko siitä, että poliisi pysäyttää ja ampuu hänet.

Yhdysvalloissa on nähty laajamittaisia protesteja sen jälkeen, kun George Floyd kuoli Yhdysvaltain Minneapolisissa toukokuussa 2020, kun valkoihoinen poliisi painoi häntä polvella niskasta lähes yhdeksän minuutin ajan. Tämän jälkeen vastaavantyyppisiä tapauksia on sattunut muitakin: esimerkiksi Wisconsinin osavaltiossa poliisin luodista seitsemän kertaa saanut tummaihoinen Jacob Blake taistelee hengestään.

"Hän haluaa pojan tietävän, etteivät kaikki poliisit ole pahoja"

Kun Ashton näki ulkosalla poliisiauton, hän päätti pysäköidä oman autonsa sen viereen. Poliisiautossa oli työvuoroaan suorittamassa apulaisseriffi Kerry Shelton.

– Ashton kertoi minulle koko tarinan siitä, miten poika pelkää. Hän haluaa pojan tietävän, etteivät kaikki poliisit ole pahoja, on myös hyviä poliiseja, Kerry kuvaa.

Kerry alkoi jutella Gavinin kanssa. Kaksikko puhui ruoasta, ja lopulta Gavin tarjosi riisiannostaan Kerrylle. Jää oli murrettu.

– Se sulatti sydämeni, joten kysyin, voisinko halata poikaa, Kerry sanoo.

Aikoo nyt itsekin poliisiksi

Ashtonin mukaa Kerry onkin nyt ottanut tavakseen kysellä Gavinin kuulumisia. Gavinista Kerry on "hyvä poliisi", koska hän suojelee ihmisiä. Uratoiveetkin ovat uuden ystävyyden myötä tarkentuneet.

– Nyt poika haluaa isona poliisiksi, Ashton paljastaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat