Tämä video poliisin ampumasta tummaihoisesta Jacob Blakesta leviää maailmalla – miehen kolme alakouluikäistä lasta todistivat tulitusta

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa poliisin luodista seitsemän kertaa saanut tummaihoinen Jacob Blake taistelee hengestään.

Sivullisen kuvaama video sunnuntain tapahtumista leviää maailmalla.

Videolla Blake makaa maassa haavoittuneena autonsa vieressä, kun joukko poliiseja ja ensihoitajia ovat hänen ympärillään.

Kenoshan kaupungissa sattunut välikohtaus sai sivullisilta valtavasti huomiota ja videolla kuuluu, kuinka ihmiset huutavat raivoissaan ja hädissään kohti poliiseja.

CNN:n mukaan Blake kiidätettiin sairaalaan pian ampumakohtauksen jälkeen.

Blaken isä kertoo sanomalehti Chicago Sun Timesille, että Blake on halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Isän mukaan lääkärit eivät vielä tiedä, onko halvaantuminen pysyvää.

Miehen alaikäiset lapset näkivät kaiken

CNN:n haastattelema silminnäkijä kertoo, että poliisi ampui Blakea selkään, kun tämä oli nousemassa katumaasturinsa kyytiin kuskin paikalle.

Poliisi nähtiin kävelevän vain pari askelta jäljessä Blakesta.

Blaken asianajajan Ben Crump mukaan Blaken alakouluikäiset lapset todistivat järkyttävän tulituksen isäänsä kohtaan, sillä 3-, 5- ja 8-vuotiaat lapset istuivat auton takapenkillä.

Ihmisoikeusasioihin perehtynyt Crump edusti myös George Floydin perhettä, kun Floyd kuoli poliisin rajussa kiinniottotilanteessa toukokuussa.

Poliisien vartalokamerat ovat hankintalistalla

Tarkempi syy Blakeen kohdistuneeseen ampumiseen ei ole vielä tiedossa.

Tilannetta voitaisiin todistaa muun muassa poliisien vartalokameroiden avulla, mutta Wisonsinin majurin John Antaramianin mukaan tapaukseen liittyvillä poliiseilla ei ollut tällaisia yllään.

– Ne on budjetoitu hankittavaksi vuonna 2022, Antaramian kertoo.

Lähtökohtaisesti kaikkiin Kenoshan kaupungin poliisiautoihin on kytketty kojelautakamerat, mutta Antaramianin mukaan on vielä epäselvää, ovatko ne tallentaneet kyseistä tilannetta.

Tapaukseen liittyvät poliisit on lomautettu työstään tutkinnan ajaksi.

Lisätty Blaken isän kertomus Blaken halvaantumisesta STT:n sähkeen pohjalta 25.8.2020 kello 17.27.

Lue myös:

    Uusimmat