Mainos

8 huolestuttavaa merkkiä, joista tiedät, että laihdutuksesi on mennyt liian pitkälle

Joskus keho voi yrittää varoittaa sinua liian nopeasta laihdutustahdista. Sitä kannattaa siis kuunnella – ihan jo terveytesi tähden. 

Kun yrität laihtua, jokainen pudotettu grammakin voi tuntua voitolta. Vaikka laihtumisella on usein terveydelle hyötyä, aina pudotetut kilot eivät saa oloasi tuntumaan paremmalta tai terveemmältä. Nämä huonot tuntemukset ovat hälyttäviä merkkejä siitä, että laihdutuksesi on mennyt liian pitkälle. Pelkkä painon putoaminen ei nimittäin tarkoita sitä, että olisit pudottanut kiloja terveellisellä tavalla.

Seuraavat vihjeet saattavat paljastaa, että sinun tulisi syödä enemmän ja monipuolisemmin. 

1. Olet jatkuvasti väsynyt

Jos huomaat haukottelevasi kesken kokouksen tai hamuat päivän kolmatta kahvikupillista jo aamuyhdeksältä, saatat syödä aivan liian vähän. Jos et saa ravinnostasi riittävästi energiaa ja ravintoaineita, väsymys alkaa painaa entistä helpommin ja nopeammin.

2. Tavalliset askareetkin väsyttävät

Liian niukka energiansaanti voi oireilla väsymyksen lisäksi myös heikkouden tunteena. Jos tavalliset arkiaskareet ovat yhtäkkiä alkaneet tuntua ylivoimaisilta tai huomattavasti aiempaa raskaammilta, kannattaa ruokavalion sisältämä energiamäärä tarkastaa ja lisätä sitä tarvittaessa.

3. Kuukautiskierto häiriintyy

Liian niukka kalorinsaanti voi oireilla myös kuukautiskierron muutoksina tai jopa kuukautisten poisjääntinä. Sen lisäksi, että liian niukka kalorinsaanti sekoittaa kuukautiskierron, vitamiinipuutokset voivat pahentaa PMS-oireita.

4. Peilistä katsoo eri ihminen

Jos peilistä katsovat takaisin riutuneet ja väsyneet kasvot, olet todennäköisesti pudottanut liikaa painoa liian kovalla tahdilla. Kun ihminen pudottaa painoaan liian nopealla tahdilla, hän menettää ensimmäisenä nestettä ja lihaksia, mikä heijastuu helposti koko olemukseen – mutta ensimmäisenä kasvoihin.

5. Vaa'an lukema laskee kovaa tahtia

Nopeasti laskenut vaa'an lukema tarkoittaa monissa tapauksissa sitä, että paino on lähtenyt rasvan sijaan lihaksista. Vaa’an lukemalla ei siis todellisuudessa ole lainkaan merkitystä.

6. Hiustenlähtösi on kiihtynyt

Suuri painonpudotus tarkoittaa usein myös sitä, että olet menettänyt kehostasi myös nestettä. Tämä on puolestaan asia, joka voi näkyä lisääntyneenä hiustenlähtönä. Terveet hiukset tarvitsevat lisäksi niin proteiinia, rautaa, sinkkiä kuin rasvahappojakin.

7. Sinulla on aina kylmä

Kehon rasvakerroksen pieneminen aiheuttaa luonnollisesti pientä kylmyyden tunnetta, mutta joskus liian nopea painonpudotus voi johtaa aineenvaihdunnan hidastumiseen, mikä puolestaan aiheuttaa jatkuvaa palelua.   

8. Kärsit mielialan vaihteluista

Ärtyisyys, vihan tunteet ja masennusoireet voivat olla merkki siitä, että aivosi eivät saa riittävästi niiden kaipaamia ravintoaineita. Varmista siis, että ruokavaliosi on tarpeeksi monipuolinen ja riittävä, jotta aivosi voivat toimia normaalilla tavalla.

***

0:36

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja