7-vuotias poika hukkui kylpyammeeseen Yhdysvalloissa – syyksi epäillään koronavirusta

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Tunnistatko koronaviruksen oireet? Katso listaus tyypillisimmistä oireista.

Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa menehtyneen lapsen uskotaan kuolleen, koska hän sai koronavirusinfektion aiheuttaman kohtauksen kylpyammeessa.

7-vuotias afroamerikkalainen poika hukkui heinäkuun lopussa kylpyammeeseen sen jälkeen, kun korkea kuume oli aiheuttanut hänelle sairauskohtauksen, CNN:lle puhunut kuolemansyytutkija kertoo. Pojalla ei ollut olemassa olevia terveysongelmia. 

Lapsi oli löydetty kylpyammeesta tajuttomana, minkä jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan. Siellä hänet todettiin kuolleeksi. Kuoleman jälkeen pojalle tehty koronavirustesti osoittautui positiiviseksi.

Mediatietojen mukaan poika oli saanut koronavirustartunnan Savannahin kaupungissa sijaitsevasta kirkosta, jossa hän oli ollut kontaktissa kahteen vanhempaan asukkaaseen. He olivat kantaneet koronavirusta ja myöhemmin myös kuolleet sen aiheuttamaan tautiin.

Alustavissa raporteissa pojan epäiltiin kuolleen hukkumalla. Nyt epäilyksenä on, että lapsen kuolinsyy oli koronavirustartunnan aiheuttama kohtaus.

Korkea kuume voi aiheuttaa lapselle kuumekouristuksen

Korkea kuume tai kuumeen nopea nousu voivat aiheuttaa lapselle kuumekouristuksen. Kouristuksen aikana lapsen raajat nykivät ja jäykistelevät tai lapsi muuttuu veltoksi. Kohtauksen aikana lapseen ei saa kontaktia. Tavallisesti 1–2 minuuttia ja korkeintaan vartin kestävä kuumekouristus on pelottava kokemus, mutta lapsella ei normaalisti ole hengenvaaraa. 

Koronaviruksen on epäilty myös voivan tulehduttaa keskushermoston, mitä kautta se voisi aiheuttaa neurologisia oireita. Neurologit ovat raportoineet muun muassa sekavuudesta, aivoinfarkteista ja kohtauksista pienellä osalla covid-19-potilaita, kertoo The New York Times.

Lue myös:

    Uusimmat