67-vuotias munkki on maailman onnellisin ihminen

Tutkijoiden mukaan buddhalainen munkki Matthieu Ricard on maailman onnellisin mies. Ricard väittää, että meditaation avulla voi helposti lisätä onnellisuuttaan.

Ranskalaissyntyinen buddhalaismunkki, valokuvaaja ja kirjailija Matthieu Ricard on Winconsinin yliopiston tutkijoiden mukaan maailman onnellisin mies. 67-vuotiaan Ricardin aivot tuottavat sellaisia määriä tietoisuuteen, oppimiseen ja muistiin yhteydessä olevia gamma-aaltoja, ettei vastaavasta ole koskaan aikaisemmin raportoitu neurotieteissä.

Ranskalaisesta akateemikosta tiibetinbuddhalaiseksi munkiksi kääntynyt Ricard jakaa salaisuutensa tehdäkseen maailmasta onnellisemman paikan. Hänen mukaansa onnellisuus on taito, joka on opeteltavissa.

Huolimatta siitä, että ihmiset kohtaavat elämässsään monia huolia aiheuttavia asioita, tutkimukset osoittavat, että mieli voi nousta kaiken yläpuolelle ja lisätä melkein jokaisen onnellisuutta. Ricard otti osaa kokeisiin osoittaakseen, että aivojen harjoittaminen meditaation muodossa voi aiheuttaa hämmästyttäviä muutoksia onnellisuuden määrässä.

Ricard selittää innoissaan, miksi meditaatio voi muuttaa aivoja ja lisätä ihmisten onnellisuutta samalla tavalla, jolla painojen nosto lisää lihaksia.

– Tämä on upea tutkimusalue, sillä se osoittaa, että meditaatio ei ole vain hurmosta mangopuun alla, vaan se muuttaa täysin aivosi ja tästä syystä muuttaa myös sen, mitä sinä olet, munkki sanoo.

Magneettikuvaukset ovat osoittaneet, että Ricard ja muut pitkäaikaiset meditoijat kokevat suuret määrät "positiivisia tunteita" vasemmassa aivokuoressa, joka on yhteydessä onnellisuuteen. Oikea puoli aivokuoressa, joka käsittelee negatiivia ajatuksia, on tukahdutettuna.

Jatkotutkimukset ovat osoittaneet, että jopa aloittelijat, jotka ovat meditoineet vain vähän, ovat kasvattaneet onnellisuuden määrää. Mutta Ricardin kyvyt ovat paljon edellä muita kokeeseen osallistuneita.

– Mieli on mukautuvainen. Meidän elämämme voi muuttua valtavasti muuttamalla vain minimaalisesti sitä, miten hallitsemme ajatuksiamme ja tulkitsemme maailmaa. Onnellisuus on taito, joka vaatii vaivaa ja aikaa, kertoo Ricard.

Lähteet: Bbncommunity.com, smithsonianmag.com, matthieuricard.org

Lue myös:

    Uusimmat