60-vuotias Skoda Octavia uudistuu täysin – tältä se näyttää

Octavia on Skodan tärkein ja myydyin malli. 60-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhlistava Octavia saa juhlavuodelleen komean kruunun, kun mallin seuraava sukupolvi esitellään marraskuussa.

Uusi Skoda Octavia on kasvanut sekä pituutta että leveyttä. Muutokset näkyvät niin väljempinä oltavina matkustamossa kuin myös aiempaa suurempana tavaratilana.

Skodan pääjohtaja Bernhard Maier hehkuttaa uuden Octavian olevan tilavampi, käytännöllisempi ja turvallisempi kuin edeltäjänsä – kuten olettaa sopiikin.

– Kuuden vuosikymmenen myötä Octavia on ratkaisevasti vaikuttanut yrityksemme ja automerkkimme kehitykseen. Olen täysin vakuuttunut, että uusi sukupolvi lunastaa paikkansa positiivisen kehityksen jatkamisessa, Maier sanailee Skodan tiedotteessa.

Ensimmäiset Octaviat valmistuivat Mladá Boleslavin tehtaalta vuoden 1959 alussa. 1990-luvun puolivälissä ensimmäinen nykyajan Octavia-sukupolvi jatkoi suositun perheautomallin historiaa.

Tähän mennessä Skoda on valmistanut kaikkiaan yli 6,5 miljoonaa Octaviaa. Noin joka kolmas myyty Skoda on Octavia.

0:20
Videolla viralliset luonnoskuvat tulevasta Octaviasta.

Lähes kaksi kolmesta Octavian ostajasta päätyy farmarimalliin. Tämä on vaikuttanut myös uuden mallin esittelyyn, sillä aivan ensimmäisenä uudesta Octaviasta esitellään farmariversio. Viisiovinen liftback näkee päivänvalon muutamaa viikkoa myöhemmin.

Uusi muotoilu on terävöittänyt Octavian ilmettä ja parantanut aerodynamiikkaa. Liftback-mallin ilmanvastuskerroin on 0,24, ja farmarinkin 0,26. Entistä pienempi ilmanvastus auttaa pienentämään kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Kovin paine Octavian suuntaan heitetään saman konsernin sisältä. Sisarmalli Volkswagen Golfia on myyty tänä vuonna elokuun loppuun mennessä maailmanlaajuisesti yli 280 000 kappaletta Octavian myyntilukujen ollessa reilut 150 000. Octavian kanssa samoissa luvuissa pyörii myös Ford Focus.

Lähde: Skoda

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja