6 kysymystä, jotka jokaisen pitäisi kysyä itseltään ennen kuin on liian myöhäistä

Ethän tyydy vähempään kuin mitä ansaitset?

Toisinaan on hyvä pysähtyä ja pohtia, toteuttaako elämässään juuri niitä asioita, joita todella haluaa. Elätkö juuri sellaista elämää, josta olet haaveillut? Saatko elämältäsi sen, mitä olet tavoitellut?

Arkeen ja totuttuihin tapoihin on toisinaan helppo juurtua omien haaveiden kustannuksella. Mukavuusalueellaan ei kuitenkaan edisty: muistathan tehdä myös asioita, jotka tuntuvat pelottavilta, mutta jotka vievät sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi?

Huffington Post listasi kuusi tärkeää kysymystä, jotka jokaisen kannattaisi kysyä itseltään.

1. Teenkö niitä asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi? Entä teenkö myös asioita, jotka pelottavat minua?

Harrastuksemme koostuvat yleensä asioista, jotka todella tuottavat sisältöä ja iloa arkeemme. Itsensä toteuttaminen on tärkeää, eikä uusiin tilanteisiin ja haasteisiin tarttumista kannata jarrutella loputtomiin vain epäonnistumisen pelossa. Kun jokin asia tuntuu pelottavalta, tuntuu myös pelon ylittäminen entistä paremmalta.

2. Miten pärjään, jos jään yksin?

Yksin jäämisen pelko koskettaa monia – et siis ole pelkosi kanssa yksin. Yksinolo on kuitenkaan tärkeää: se mahdollistaa parhaimmillaan kaikkein syvimpien ajatustensa kohtaamisen. Yksinoloon voi myös totutella hiljalleen ja oppia pikkuhiljaa olemaan itsensä kanssa.

3. Onko tämä kaikki aikani arvoista?

Toisinaan saattaa tuntua siltä, että uurtaminen haaveiden eteen ei olekaan kaiken vaivansa arvoista. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä hyväksyä, ettei valitsemansa polku ollutkaan se oikea.

4. Annanko todella kaikkeni?

Kun tiedät tekeväsi asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi, voit pysähtyä ja miettiä, annatko sille todella kaikkesi? Asetatko itsesi välillä myös alttiiksi epäonnistumiselle? Epäonnistumisen pelon ylittäminen voi antaa sinulle vieläkin enemmän.

5. Missä näen itseni puolen vuoden kuluttua?

Omien haaveiden toteuttaminen vaatii työtä ja joskus myös paljon aikaa. Missä näet itsesi puolen vuoden kuluttua? Onko elämässäsi asioita, joiden toivoisit muuttuvan siihen mennessä? Mitä sinun tulee tehdä muuttaaksesi niitä asioita?

6. Olenko se ihminen, jollaiseksi halusin tulla?

Koskaan ei ole liian myöhäistä olla itselleen rehellinen. Kun katsot itseäsi peilistä, näetkö sellaisen ihmisen, jollaiseksi olet aina sisimmässäsi halunnut tulla? Kohteletko muita ihmisiä niin kuin todella haluaisit?

 

***

Miten tullaan onnelliseksi? 0:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja