Mainos

6 asiaa, jotka miehen kannattaisi tehdä vaimonsa iloksi heti aamulla

Vaikka kiireet painaisivat päälle, muista huomioida puolisosi joka ikinen päivä. Pienet aamuiset teot voivat parantaa parisuhdettanne huomattavasti. 

Aamut ovat täydellisintä aikaa osoittaa rakkautta, sillä aamuisin et ole vielä töiden ja muiden tehtävien uuvuttama. Tutkimusten mukaan verenpaine ja sydämen syke ovat aamuisin päivän alhaisimmalla tasolla, jolloin keho on rentoutunut ja valmis vastaanottamaan hellyydenosoituksia.   

Nämä kuusi pientä tekoa voivat muuttaa parisuhteenne hetkessä parempaan suuntaan. 

1. Toivota hyvää huomenta ja hyvästele lähtiessä

Nämä asiat voivat kuulostaa yksinkertaisilta, mutta todellisuudessa niillä on erittäin suuri vaikutus. Jos et toivota hyvää huomenta puolisollesi heti herättyänne, se saattaa jättää puolisollesi arvottomuuden tunteen.

Myös hyvästeleminen ennen töihin lähtöä on tärkeää. Hyvästelemättä jättäminen jättää usein vihaisen vaikutelman, olittepa sitten riidelleet tai ette.

2. Herää 10 minuuttia aikaisemmin keskustelemaan kahvikupin äärelle

Yhteistä aamupalahetkeä ei aina tarvitse jättää viikonloppuun, vaan siitä voi tehdä myös arkisen rutiinin.

Rakkausvalmentaja Laurel House kehottaa asettamaan herätyskellon soimaan 10 minuuttia aikaisemmaksi ja nauttimaan aamukahvinsa rakkaan kanssa rauhassa. Aamukahvin lomassa voitte jutella rauhassa alkavan päivän tapahtumista. Yhteinen aamuhetki jättää hymyn huulille koko loppupäiväksi. 

3. Muista kohteliaisuudet

Aamukiireessä töksäyttelemme asioita ja unohdamme usein kertoa puolisoillemme, minkä vuoksi oikein rakastamme heitä niin paljon. Tutkija John Gottman väittää, että onnellisen avioliiton salaisuus on se, että jokaista negatiivista asiaa kohti löytää viisi positiivista puolta.

Muista siis kehua ja kiittää puolisoasi! Kehu hänen kauneuttaan ja kiitä siitä, että hän vei lapsenne edellispäivänä leikkipuistoon. Mikä olisikaan parempaa, kuin kuulla nämä kauniit sanat puolison suusta ensimmäisenä aamulla?   

4. Kerro huolesi

Monet tahot varoittavat menemästä nukkumaan vihaisena, mutta vielä haitallisempaa on lähteä aamuisin kotoa aggression vallassa. Jos koet turhautumista tai ärsyyntymistä, keskustelkaa ja selvittäkää asia heti aamusta. Tämä on erityisen tärkeää, sillä päivän aikana viha saattaa paisua hallitsemattomiin mittoihin. Kuka haluaisi myöskään ajatella koko työpäivän ajan kotona odottavaa riitaa? 

5. Katsokaa toisianne

Muistatteko seurustelunne alkuajat ja sen, kuinka ette voineet irrottaa silmiänne irti toisistanne? Katsekontakti on asia, jonka ei tulisi loppua alkuhuuman jälkeen, vaan jatkua läpi koko elämän. Rakastumisen tunne on tärkeää luoda parisuhteeseen yhä uudelleen ja uudelleen. Aamut ovat katsekontaktille ihanteellisinta aikaa. Häiriötekijöitä on vähemmän, ja mielenne ja kehonne ovat vastaanottavaisempia rakastuneille katseille.

6. Kerro vitsi

Ei paineita, vitsin ei tarvitse olla erinomainen. Se voi olla vaikkapa yhteinen hauska muisto, pääasia on, että se saa teidät hyvälle tuulelle. Joskus typerätkin jutut voivat syventää parisuhdettanne entisestään. Yhteisille jutuille nauraminen lievittää stressiä avioliitossa ja luo yhteyden kumppaniin. Nauraminen on lisäksi oiva tapa aloittaa päivä!

Asiantuntija paljastaa, miksi ensimmäiset avioliittovuodet ovat kaikkein riskilaltteinta aikaa. 

4:22

Lähde: Men’s Health 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.