5 näppärää niksiä: Näin pidät kylpyhuoneesi aina puhtaana

Kylpyhuoneeseen kerääntyy väistämättä huomattava määrä bakteereja. Kostean tilan pinnat ovat myös erityisen hyviä keräämään pölyä.

Jotta kylpyhuone ei näyttäisi aina kammottavalta juuri ennen siivouspäivää, on hyvä tarkistaa muutama asia kylppärissä.

Erityisesti jos kylpyhuoneen remontti tai kalusteiden uusiminen on ajankohtaista, kannattaa ottaa huomioon käytännön seikat.

Näillä vinkeillä kylpyhuone pysyy hygieenisenä ja helppohoitoisena pidempään.

1. Karsi turhat bakteerien piilopaikat

Varsinkin, jos suunnittelet kylpyhuoneen kalusteiden uusimista tai isompaa kylppäriremonttia, kannattaa kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen. Kaikki ylimääräiset kolot, ruuvit ja vetimet ovat aina oivia bakteeripesiä.

Esimerkiksi moderneissa wc-pöntöissä on uudenlainen huuhtelutekniikka, joissa huuhtelukaulusta ei enää tarvita.

2. Suosi laadukkaita ja kestäviä materiaaleja

Valitse kalusteita, jotka on helppo puhdistaa. Esimerkiksi kohokuviot kaappien ovissa keräävät helpommin pölyä, ja näyttävät näin nopeammin myös likaisilta kuin sileät pinnat. Korkeakiiltoisissa kaapeissa ja lasipinnoissa taas näkyvät sormenjäljet parhaiten.

3. Tee siivoamisesta mahdollisimman helppoa

Kylppärin siivous käy kätevämmin, kun lattiapinnat ovat vapaita yksinäisistä pesuainepulloista ja pyykkikoreista. Kalusteissa kannattaa huomioida liikuteltavuus tai helppo pääsy kalusteiden alle siivousta varten.

Modernissa kylppärissä suositaan usein seinälle kiinnitettäviä kalusteita ja wc-pönttöjä, joiden ympäriltä siivous käy oikein näppärästi.

4. Pese myös vetimet

Julkisissa tiloissa moni välttää kaiteisiin koskemista, mutta kotona mietitään harvemmin bakteerien leviämistä. Viikkosiivouksen ohessa onkin hyvä muistaa puhdistaa myös ovien kahvat ja kaappien vetimet. Näin bakteerit ja pöpöt eivät pääse leviämään ympäri kotia.

Kylppäriremonttia suunnittelevan kannattaa harkita myös sensoriteknologialla toimivia hanoja. Kalusteita saa myös täysin vetimettöminä.

5. Panosta hyviin pesuaineisiin

Pesutiloissa esimerkiksi suihkupäähän ja muihin pintoihin saattaa muodostua kalkkikertymiä, joiden puhdistus vaatii omat tuotteensa. Hanki siis kylpyhuoneen siivoukseen erilliset pesuaineet, joilla pinnat puhdistuvat tarpeeksi tehokkaasti.


Lähde: IDO Kylpyhuone

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja