5 kätevää jälkiruokaniksiä – kokeile näitä!

Pienetkin niksit auttavat ja tekevät keittiössä puuhailusta entistä miellyttvämpää. Lue viisi hyvää vinkkiä!

Pienillä arjen kikkakolmosilla säästät aikaa ja hermojasi. Seuraavat viisi vinkkiä tekevätkin keittiöpuuhista paljon mukavampia!

1. Unohda jäätelökauha!

Jos vieraille pitäisi saada äkkiä tarjolle jäätelöä tai itselläsi on kova makeannälkä, heitä jäätelökauha menemään. Saat jäätelön sulamaan, kun laitat muovisen jäätelöpakettisi – varmista, että paketti on kiinni! – kulholliseen kuumaa vettä noin 15–30 sekunniksi. Avaa kansi ja käännä paketti nurin suurelle lautaselle tai puiselle leikkuulaudalle ja kaada jätski siihen. Leikkaa sitten sopivia annoksia kuumalla veitsellä.

2. Ei muruja!

Vältyt pitkin pöytää seikkailevilta kakunmuruilta, kun huuhtelet veitsen kuuman veden alla, kuivaat se pyyhkeellä ja leikkaat kakkupalat kauniisti. Joudut ehkä kuumentamaan veitsen muutaman kerran koko kakun leikataksesi, mutta saatpahan siistit palat – ilman muruja! Temppu toimii parhaiten paksuihin, täyteläisiin kakkuihin.

3. Keksipallot

Jos et jaksa käyttää koko keksitaikinaa, pyörittele lopputaikina herkullisiksi keksipalloiksi ja laita pakastimeen. Näin sinulla on kypsentämistä vaille olevia jälkiruokaherkkuja tarjolla pakastimessasi odottamassa. Seuraavan kerran, kun mielesi tekee suklaahippukeksejä, laita vain pallot uuniin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä taikinasta tangon ja leikata siitä tasaisia viipaleita. Laita ne sitten leivinpaperin päälle pakkaseen. Kun keksit ovat tarpeeksi jäätyneitä, voit laittaa ne pakastepusseihin.

4. Herkkukaakaota

Jos tavallinen pikakaakaojauhe kyllästyttää, sulata suklaatryffeleitä kuumaan maitoon. Kaakaostasi tulee runsaan täyteläinen herkkujuoma!

5. Huoneenlämpöiset kananmunat

Aloititko jo leipomisen, kun huomasit, että resepti vaatiikin huoneenlämpöisiä kananmunia? Ja omasi ovat tietenkin jääkaapissa? Ei hätää, pääset jatkamaan leipomista, kun laitat kananmunat kulholliseen kuumaa vettä 5–10 minuutiksi. Pian ne ovatkin juuri sopivan lämpöisiä.


Lähde: Cosmopolitan

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat