Mainos

5 hyvää syytä: Miksi entisen kumppanin kanssa ei kannata pysyä ystävinä?

Kannattaako exän kanssa pysyä ystävinä? Varaudu näihin haasteisiin.

Ikuisuuskysymys siitä, kannattaako entisen kumppanin eli exän kanssa olla ystäviä, jakaa ihmisten mielipiteet usein kahtia. Toki olette jakaneet yhdessä enemmän vai vähemmän mennyttä ja yhteiseloa – monesti tuntuukin, kannattaako tätä kaikkea heittää roskakoriin? Eikö sitä voisi pysyä edelleen ystävinä?

Jos päätätte jatkaa eloa ystävinä eron jälkeen, varautukaa muun muassa näihin haasteisiin.

1. Platonisen suhteen muodostaminen voi olla äärimmäisen vaikeaa

Exäsi on tuttu ja turvallinen, tunnet hänet ja hänen tapansa läpikotaisin. Olette vaihtaneet suudelmia, sängyn. Kun kerran välillänne on ollut tällaista läheisyyttä, voi olla hyvin haastavaa siirtyä platoniseen suhteeseen, jossa ei ole läheisyyttä tai kosketuksia. Lopulta kiusaus voi kasvaa liian suureksi. Herää kysymys: voivatko ystävät harrastaa esimerkiksi seksiä?

2. Ystävyys exäsi kanssa voi aiheuttaa konflikteja uuteen parisuhteeseesi

On hälyttävä merkki, jos toinen puhuu taukoamatta exästään – tai sitten ilmoittaa olevansa exänsä kanssa ystäviä, jotka ovat tekemisissä säännöllisesti. Uuden kumppaniehdokkaan korvissa tämä saattaa kuulostaa luotaantyöntävältä.

Exän kuvioissa olo voi muutoinkin aiheuttaa aikamoista kitkaa, mustasukkaisuutta ja väärinymmärryksiä uudessa parisuhteessa.

3. ... tai jopa estää uuden suhteen muodostumista

Ihmetteletkö, mikset löydä uutta kumppania? Yksi syy voi olla se, että olet ystävä exäsi kanssa. Tämä johtuu siitä, ettet oikeasti pääse eteenpäin, sillä pidät menneisyyttäsi mukana. Kun exäsi on mukana kuvioissa, se estää uusien ihmissuhteiden muodostumisen jo alitajuisella tasolla. Et varmaan itsekään huomaa, mutta saatat viestittää muille olevasi "varattu" tai ettet ole kiinnostunut.

4. Kiusaus voi olla liian suuri

Ajattele, että exäsi ja karikkoon ajautunut suhteenne on kuin lempiruokasi, jolle oletkin yllättäen allerginen. Ostaisitko samaa ruokaa enää jääkaappiisi? Ja jos ostat, kiusaus voi kasvaa liian suureksi: otat yhden palan, vain tämän yhden.

Ja sitten joudutkin kärsimään sen seuraukset.

5. Se voi olla vain ajantuhlausta

Mieti, miksi oikein haluat säilyttää ystävyyden välillänne. Haaveiletko kuitenkin, että palaisitte vielä yhteen? Onko ystävyytenne merkki siitä, ettet osaa päästää irti tai et halua menettää häntä kokonaan?

Siinä tapauksessa ystävyytenne voi olla virhe, pelkkää ajan tuhlausta, jos toiveenne eivät kohtaa.

Miksi suomalaiset eroavat?

3:00

Osittainen lähde: bustle.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.