18 päävalmentajaa 2000-luvulla – video paljastaa SM-liigan tuulisimmat työpaikat: ”Ylivertaiset budjetit käytössä"

2:51
C Moren kiekkostudio kävi läpi useimmin 2000-luvulla valmentajaa vaihtaneet seurat.

Päävalmentajan pesti SM-liigassa on usein tuulinen työpaikka. C Moren kiekkostudiossa käytiin läpi useimmin 2000-luvulla valmentajaa vaihtaneet seurat.

SM-liiga-seurojen toiminnassa on huomattavia eroja mitä tulee päävalmentajien palkkaamiseen. Osa seuroista vannoo pitkien projektien nimiiin, ja valmentajat saavat jatkaa työssään heikompien jaksojenkin yli. Toisessa ääripäässä ovat seurat, jotka päätyvät valmentajavaihdokseen herkästi. Tästä äärimmäisenä esimerkkinä 2000-luvulla on ollut HIFK, jolla päävalmentajia on kuluvalla vuosituhannella ollut jo 18.

C Moren asiantuntija Ari Vallin  sanoo ylivertaisten resurssien ja mestaruuksien tavoittelun johtaneen nopeisiin liikkeisiin valmentajarintamalla. HIFK on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi keväällä 2011, kun Kari Jalonen valmensi kolmatta kauttaan seurassa.

– Tuossa näkee, että sellainen kärsivällinen pohjan rakentaminen jää vähän kesken joissain seuroissa, Vallin kommentoi listausta.

Listan toisesta päästä löytyy muun muassa JYP,  jolla on puikoissaan vasta 2000-luvun kahdeksas päävalmentaja.

Katso pääkuvan videolta koko listaus SM-liiga-seurojen 2000-luvun valmentajamääristä ja kuuntele Karri Kiven näkemys muun muassa Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan ajasta Tapparassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja