Mainos

15 selviytymisvinkkiä väsymyksen piinaamille vanhemmille

Elämä uunituoreen perheenjäsenen kanssa ei aina ole helppoa. Netmums-sivusto listasi vinkit väsyneille vanhemmille.

1. Herää vesilasilliseen

Juo vettä heti herätessäsi. Kehosi nesteytyy, herääminen on helpompaa ja vähemmän ärtynyttä.

2. Virkisty suihkussa

Osta sitruksen tuoksuinen, teepuuöljyä sisältävä tai mintuntuoksuinen suihkusaippua. Raikas tuoksu virkistää ja herättää aistit.  

3. Hiero ihoasi

Kun olet käynyt suihkussa, hiero ihoosi kosteusvoidetta. Kuvittele, että olet minihieronnassa: hiero voide riuskasti ihoon pitkin liikkein, niin, että liike suuntautuu aina sydäntäsi kohti. Verenkiertosi vilkastuu!

4. Avaa radio

Lienee itsestään selvää, että piristävä musiikki on piristävää. Kuuntele suosikkisoittolistaasi heti aamulla, ja päivä alkaa kepeämmin. Laula, jos siltä tuntuu – siitä myös vauvasi nauttii!

Kokeile vaikka tätä listaa:


5. Älä juo liikaa kahvia

Vaikka tupla-espresso ekstrakahvilla kuulostaa aamuisin houkuttelevalta, älä juo liikaa kahvia, varsinkaan, jos imetät. Jos kittaat kahvia koko päivän, et myöskään pysty vetämään nokosia, jos niille tarjoutuisi tilaisuus.

6. Hanki hyväntuoksuinen saippua

Vaihdat vaippaa useita kertoja päivässä ja peset samalla käsiäsi, mikset siis nauttisi siitä?

7. Liiku

On vaikeaa löytää aikaa liikunnalle, kun lapsi on pieni. Juokse portaita ylös, mene vaunulenkille, tanssi keittiössä kokatessasi – vauva viihtyy samalla. Kun lapset leikkivät puistossa, pysy liikkeessä puiston reunalla.

8. Muista välipala!

Jos olet väsynyt ja ärtyisä, kehosi saattaa kaivata välipalaa. Ripottele välipaloja ympäri asuntoa: omena tässä, pähkinäpussi tuossa.

9. Pakasta ruokaa

Kun teet herkkuruokaa, pakasta ainakin yksi annos – näin kotona on aina syötävää, vaikka kiire painaisi! Viskaa sekaan muutama pizza tai muu hemmotteluateria.

10. Suihki vettä kasvoillesi

Mmm, virkistävää! Toimii erityisesti kesäisin. Sivele kylmää vettä niskaan ja ranteisiin.

11. Naura

Nauraminen rentouttaa ja energisoi. Lapsen toilailuja on hauska katsoa, ota siis ilosta kaikki irti.

12. Muista juoda

Ei, ei chardonnayta! Olosi voi tuntua väsyneeltä ja nuutuneelta, jos et juo tarpeeksi vettä. Muista tankata vettä varsinkin, jos imetät.

13. Älä ota paineita!

Uusi vauva tuo kotiin lisää stressiä – ja sotkua! Sinun ei tarvitse saada jokaista kotityötä valmiiksi juuri tänään. Jos saat tehtyä jotakin pientä, pidä sitä saavutuksena; älä siis ruoski itseäsi siitä, että siivosit ”vain” eteisen, ja enemmänkin olisi pitänyt tehdä. Vauvan hoitaminen on suuri työ, ei sinulla voi olla aikaa kaikkeen!

14. Ota vastaan apua

Kyllä, äitisi neuvot voivat tuntua rasittavilta, mutta hänestä voi todella olla hyötyä! Läheisesi haluavat olla tukenasi, joten anna heille rohkeasti tehtäviä. Älä pelkää tuomitsemista, sillä kaikesta ei todellakaan tarvitse selvitä yksin, vaikka iso-isomummu olisikin selvinnyt.

15. Muista perspektiivi!

Kun univaje on kestänyt viikkoja ja asunto on kuin pommin jäljiltä, on hankalaa muistaa, että vauvat kasvavat nopeasti, ja kyseessä on vain vaihe. Se on kuitenkin totta – mikään ei kestä ikuisesti!

Muistatko tämän omasta lapsuudestasi?


Lähde: Netmums.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.