13-vuotias Ariel sairastui koronavirukseen – samalla löytyi leukemia: "Oliko covid sittenkin siunaus, joka paljasti oikean ongelman?"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista.

13-vuotiaalta Arielilta löytyi koronavirustartunnan lisäksi leukemia. – Uutinen löi ilmat pihalle keuhkoistamme, äiti Lauren kuvailee.

Kun amerikkalainen Ariel Griffith sairastui koronaviruksen, hänen vanhempansa olivat ymmärrettävästi murtuneita. Pian perhe kuitenkin sai entistä huonompia uutisia: kahdeksasluokkalaiselta Arielilta löytyi myös leukemia, kertoo Today.

Kaulalla näkyi turvotusta

Arielin isäpuoli sai positiivisen koronavirustestituloksen joulukuussa 2020. Äiti Lauren Hocinin mukaan 13-vuotiaan Arielin testitulos oli aluksi negatiivinen, mutta muuttui myöhemmin. Ariel alkoi voida huonosti ja oksentaa, joten perhe oletti, että tälläkin on koronavirustartunta.

– Kun menin herättämään häntä, huomasin, että hänen kasvonsa näyttivät turvonneilta. Se [turvotus] oli imusolmukkeiden alueella. Totesin, ettei se näytä hyvältä, Lauren kuvailee.

– Ariel sanoi, että oli huomannut turvotuksen, mutta ei uskaltanut kertoa kellekään. Turvotusta oli ollut jo viikkoja.

Arielilla olikin leukemia

Ariel sai lopulta positiivisen koronatestituloksen, mutta lääkäri halusi tutkia tämän imusolmukkeita tarkemmin. Verikoe paljasti, että jokin on vialla. Arielilta löytyi tutkimuksissa leukemia.

Lauren kertoi "painajaisen tulleen toteen", kun Arielin leukemia löytyi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Uutinen löi ilmat pihalle keuhkoistamme. Sydämemme ovat murtuneet, mutta etsin pieniä ihmeitä ja olen löytänytkin niitä, ne ovat kaikkialla ympärillämme. Oliko covid sittenkin siunaus, joka paljasti oikean ongelman? Lauren pohti Facebookissa.

Tapaus ei ole edes ainoa laatuaan. Myös amerikkalainen opiskelija Makenna sai sattumalta tietää leukemiastaan, kun sairastui koronavirukseen.

Ariel joutui hengityskoneeseen

Koronaviruksen vuoksi Ariel kuitenkin joutui lopulta hengityskoneeseen. Laurenin mukaan tyttö taisteleekin nyt hengestään, mutta voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Tämä on ollut vuoristorataa, mutta ainakin hieman parannusta on tapahtunut, Lauren sanoo.

"Arielin tarina tulee auttamaan muita"

Laurenin mukaan keuhkokuumeen ja sepsiksen saanut Ariel yritettiin jo irrottaa hengityskoneesta, mutta hän ei reagoinut hyvin. Nyt äiti on vain onnellinen siitä, että kone hengittää tytön puolesta. 

Ariel. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lauren kertoo selviytyvänsä juhlistamalla jokaista pientäkin hyvää asiaa.

– Arielin tarina tulee auttamaan muita, Lauren sanoo ja kiittää perheen saamasta tuesta.

– Olen aivan ällistynyt siitä, että kaikki välittävät niin kovasti. Kipua lievittää tieto siitä, että näin moni ajattelee meitä, Lauren kiitteli WMBF Newsin haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat