12 uskomatonta hotellia – yöpyisitkö näissä?

Tavallisesti matkailija etsii hyvällä sijainnilla, kohtuullisella hintatasolla ja vähintään pienillä mukavuuksilla varustettua hotellia. Jos sen sijaan kaipaat jotain täysin erilaista ja ehkä ikimuistoista hotelliyötä, nappaa CNN.comin listaamat vinkit.

Inntel Hotel Zaandam, Amsterdam, Hollanti

Ensisilmäyksellä hotelli näyttää koostuvan pienistä, päällekkäin kasatuista taloista.

Hotellin ulkoasu onkin saanut inspiraatiota Hollannin Zaan-alueen perinnetalojen arkkitehtuurista. Julkisivu herättää huomion väreillään jo kaukaa. Hotelli sijaitsee Zaandamin juna-aseman vieressä ja matka Amsterdamiin vie vain 12 minuuttia.

Faralda Crane Hotel, Amsterdam, Hollanti

Alun perin vuosina 1894-1979 toimineen Asmterdamin telakan vanhasta nostokurjesta on tehty hotelli.

Faralda Crane Hotel sijaitsee 50 metriä korkean rakennelman huipulla. Varattavissa on vain kolme sviittiä. Mikäli vanhassa nosturissa yöpyminen ei ole tarpeeksi jännittävää, voi kurjen päältä tehdä myös köysihyppyjä.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Huzhou, Kiina

Kiinan Huzhoussa sijaitseva Sheraton Huzhou Hot Spring Resort on kuuluisa donitsimaisesta muodostaan. Erikoisen ulkomuotonsa lisäksi hotelli tarjoaa vierailleen mitä erikoisempia ja ihastuttavampia mukavuuksia ja palveluita: tarjolla on vedenalainen silta, joka yhdistää hotellin kahta tornia. Iltaisin valoshown aikana koko hotellin omalaatuinen muoto valaistaan. 

Hotel Jested, Liberec, Tsekki

Kiinnostaisiko scifi-henkinen hotelliviikonloppu Tsekeissä? Jos, tutustu 1960-luvulla rakennettuun Hotel Jestediin.

1012 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalta hotellilta levittäytyy upea näköala tsekkiläiselle maaseudulle.

Hotellin verkkosivujen mukaan sen sisätilojen kaiteet on tehty hylätyistä, yhteenhitsatuista teräsromun kappaleista. Tyyli antaa paikalle hieman industriaalitunnelmaa.

9 Hours Capsule Hotel Kyoto, Kioto, Japani

Tämä hotelli ei todella ole tarkoitettu ahtaanpaikankammoisille. 9 Hours Capsule Hotel tarjoaa nukkumapaikkoja, joissa nukutaan yksin kapselissa.

Jokaisessa nukkumakapselissa on uniympäristön ohjausjärjestelmä, minkä väitetään vahvistavan univalverytmiä ja näin parantavan unta.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Sun Cruise Resort, Donghae, Etelä-Korea

Miltä kuulostaisi loma risteilijällä – mutta kuivalla maalla? Jos kiehtovalta, Etelä-Korean Donghaessa sijaitseva Sun Cruise Resort saattaa olla vierailun arvoinen paikka.

Hotelli kutsuu itseään ensimmäiseksi luksusristeilijäksi maan kamaralla ja tarjoaa kaikkea, mitä luksusristeilijältä voi odottaa. Hotellista löytyy jopa pyörivä sky lounge, joka tarjoaa upeat näkymät valtamerelle.  

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Spitbank Fort, Portsmouth, Englanti

Spitbank Fortin linnoitus seisoo keskellä merta Portsmouthin kaupungin edustalla. Erikoislaatuinen, pyöreä, betonista tehty linnoitus on muutettu tykistön tuliasemasta luksustyyliseksi saunalla ja kattouima-altaalla varustetuksi yksityissaareksi. Uniikkia kokemusta voi lisätä tieto siitä, että saarella väitetään kummittelevan...

Free Spirit Spheres, Qualicum Beach, Brittiläinen Kolumbia, Kanada

Vancouverinsaaren rannikon sademetsässä matkailija voi kokea luonnon aivan uudella tavalla. Free Spirit Spheres -puumajat ovat toisistaan erillisiä, roikkuvia pallomaisia majoja, joissa voi majoittua. Kolme käsityönä tehtyä majaa – Eve, Eryn ja Melody – ovat vuokrattavissa yöksi. ”Huoneisiin” pääsy vaatii kävelyä korkeilla kävelyteillä ja silloilla sekä kierreportaiden nousua.

The Aurora Express, Fairbanks, Alaska, Yhdysvallat

Hotellin omistajat Mike ja Susan Wilson ovat uudistaneet jo poissa käytöstä olleet Alaska Railroadin junavaunut uniikiksi bed & breakfast -paikaksi, joka tunnetaan nimellä The Aurora Express.

Jokainen huone on sisustettu teemoilla, jotka liittyvät Alaskan historiallisiin vaiheisiin. Junavaunut seisovat pysyvästi sijoillaan reilun 200 metrin matkalla rautatiekiskoilla. Paikalta on upeat näkymät Tanana-joelle, Alaskavuoristoon ja Fairbanksin kaupunkiin. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Wigwam Motel, Holbrook, Arizona, Yhdysvallat

Kyseessä ei välttämättä ole luksusmajoitus, mutta Wigwam Motelin erikoisuutena on tarjota kotoisaa ja mukavaa tiipii-majoitusta matkailijalle. Natiiviamerikkalaisen kulttuurin inspiroima Frank Redford alkoi rakentaa motelleja ympäri Yhdysvaltoja 1930-luvulla. Vain kolme niistä on toiminnassa nykyään. 

La Balade des Gnomes, Durbuy, Belgia

La Balade des Gnomes näyttää oudolle maatalolle, mutta tosiasiassa se on 10 vierashuoneen mielikuvituksellinen hotelli. Huoneita on aina Troijan hevosen sviitistä ”purjeveneeseen” omalla uima-altaalla. Jokaisen huoneen designia on inspiroinut jokin satu.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Hotel Costa Verde, Costa Rica

Costa Ricassa Väli-Amerikassa sijaitseva Hotel Costa Verde osti käytöstä poistetun vanhan, vuoden 1965 Boeing -lentokoneen, ja kuljetti sen San Josen lentokentältä Manuel Antonion kansallispuiston vehreyteen.

15 metriä korkean jalustan päällä lepäävä kone on kunnostettu ja remontoitu luksushotellisviitiksi. Tällä korkeudella vieraat voivat nauttia näköalasta merelle ja viidakkoon.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat