12 psykologista niksiä, jotka jokaisen tulisi tietää selvitäkseen arjestaan

Hermostutko helposti uusissa tilanteissa? Seuraavat vinkit auttavat sinua selviämään paremmin stressaavien tilanteiden yli.

Ajattelulla ja aivojen huijaamisella on ihmeellinen vaikutus kehoon. Nämä keinot voivat parhaimmassa tapauksessa auttaa sinua pääsemään yli vaikeista tai epämukavista tilanteista. Seuraavat psykologiaan perustuvat vinkit ovat todella lukemisen arvoisia.

1. Pureskele stressi pois

Pureskele purkkaa silloin, kun olet tekemässä jotain, joka saa sinut tuntemaan olosi hermostuneeksi. Stressi vähenee, sillä aivosi eivät usko sinun olevan vaarassa, kun kerran sinulla on aikaa syödä.

2. Pysy rauhallisena

Kun ystäväsi suuttuu sinulle, pysy rauhallisena. Todennäköisesti hän tulee entistä vihaisemmaksi, kun ei saa sinusta tappelukaveria. Rauhallisuus kuitenkin kannattaa, sillä ystäväsi tulee häpeämään käytöstään myöhemmin ja ottaa syyt niskoilleen.

3. Katsekontakti saa puhumaan

Jos kysymykseesi ei vastata kunnolla, pysy hiljaa ja katso henkilöä silmiin. Tämä viestittää henkilölle, että hänen vastauksensa ei ollut riittävä ja hän ryhtyy jatkamaan keskustelua sitä erikseen pyytämättä.

4. Piristä mieltäsi omalla käytökselläsi

Omalla käytöksellä on merkittävä vaikutus tunteisiin. Jos haluat olla onnellinen, hymyile niin leveästi kuin mahdollista.

5. Kiinnitä huomiota sanavalintoihisi

Jos haluat ihmisten luottavan sinuun, älä sano tai kirjoita ”luulen” tai ”uskon”. Tämä saa keskustelukumppanisi tuntemaan epävarmuutta, vaikka siihen ei olisi mitään aihetta. 

6. Mukavuus on tarttuvaa

Ennen haastattelutilannetta kuvittele, että olette haastateltavan kanssa vanhoja kavereita. Sinä itse olet vastuussa siitä, millaisena koette tilanteen. Mukavuus on nimittäin tarttuvaa.

7. Aloita suostuttelu oikein

Ihmiset ovat suostuvaisempia tekemään pienen palveluksen sen jälkeen, kun he ensin ovat saaneet kieltäytyä yhdestä tai kahdesta suuremmasta.

8. Huijaa stressi riemuksi

Monet hyvän olon tunteet aiheuttavat kehossa samoja oireita kuin stressi. Näitä ovat muun muassa kohonnut syke ja raskas hengitys. Seuraavan kerran, kun koet olosi stressaantuneeksi, yritä kääntää stressioireet riemuksi.

9. Luota itseesi aina

Useimmat ihmiset eivät erota lahjakkuutta ja itsevarmuutta toisistaan. Jos näytät tietäväsi mitä teet, ihmiset yleensä luottavat sinuun ja toimintatapoihisi.

10. Peilikikalla ystävällisyyttä

Jos työskentelet asiakaspalvelussa, laita peili taaksesi. Asiakkaat ovat paljon mukavampia, koska kukaan ei halua nähdä itseään ääliönä.

11. Luo itsestäsi ystävällinen ele

Jos olet kokouksessa ja haluat jonkun tarttuvan tehtävään, istu hänen viereensä. Viereen istuminen on ystävällinen ele, joka saa sinut vaikuttamaan vähemmän aggressiiviselta ja päällekäyvältä. Ele saa ihmiset myös suostumaan helpommin pyyntöösi. 

12. Muista katsekontakti

Kun tapaat uuden ihmisen, yritä aina ensimmäiseksi selvittää heidän silmiensä väri. Ihmiset pitävät sinusta enemmän, kun ryhdyt katsekontaktiin heti ensitapaamisesta lähtien. 

Video: Huijaa ihmiset luulemaan, että teet töitä! Näin se onnistuu.

Lue myös:

    Uusimmat