10 tehokasta niksiä, jotka tekevät sinusta oikean siivousvelhon

Kodin perusteellinen siivous ei välttämättä vaadi voimakkaita pesuaineita – tehokkaat puhdistusaineet majailevat todennäköisesti keittiön kaapissasi.

Näiden tehoaineiden käyttöä ei tarvitse varoa samalla tavalla kuin kemikaalien. Erityisesti keittiössä ylimääräisten myrkyllisten aineiden käyttö ei ole kovinkaan mieluisaa.

Luulitko siivoavasi kotisi perusteellisesti? Näillä nikseillä muistat puhdistaa myös pienet, vähemmälle huomiolle jäävät kolkat.

10 tehokasta siivousniksiä:

  1. Ikkunat puhdistuvat vedellä ja etikalla kirkkaiksi.
  2. Tummentuneet kahvi- ja teekupit saa kirkkaiksi ruokasoodalla ja vedellä hankaamalla.
  3. Liesi puhdistuu hankaamalla pinttyneitä tahroja sokeripalalla.
  4. Pohjaan palanut ruoka irtoaa pannuista ja kattiloista ruokasoodalla, pyykinpesuaineella tai tiskiaineella. Keitä veden ja haluamasi puhdistusaineen liuosta niin kauan, että lika irtoaa pohjasta.
  5. Ikkunoiden pesun yhteydessä on hyvä pestä ne kerralla kunnolla. Ripottele ikkunanpuitteisiin ruokasoodaa ja tiputa päälle muutama pisara etikkaa. Seos kuplii hetken, jonka jälkeen lika irtoaa helposti.
  6. Pyykinpesukoneen pesuaineannostelija on yllättävän likainen. Pesuaineet nimittäin pinttyvät herkästi pieniin osiin. Tee puhdistus koneelle valitsemalla pesuohjelman kuumin lämpötila ja annostele pesukoneeseen ruokasoodaa ja etikkaa.
  7. Kylpyhuoneen, wc:n ja keittiön laattojen saumat puhdistuvat valkaisuaineella ja hammasharjalla. Hankaa tummentumat harjalla pois.
  8. Hiusharja kannattaa ehdottomasti muistaa puhdistaa silloin tällöin. Mikäli harjaksiin on tarttunut rutkasti hiuksia, leikkaa ne saksilla harjasten joka kolmannesta välistä katki. Irtohiukset irtoavat näin helpommin harjasta. Pese harja tämän jälkeen ruokasoodalla ja vedellä.
  9. Lasiesineet saa kiiltäviksi suolan, saippuan ja lämpimän veden taianomaisella yhdistelmällä.
  10. Parkettilattian pinttyneet tahrat saattavat lähteä pelkällä hammastahnalla. Tällä kikalla parketista saa irti ainakin permanenttikynien jäljet.

Lähteet: Martat, Bright Side

Lue myös:

    Uusimmat