Esivalmistelut, huolellinen ainesosien mittaaminen ja reseptin sisäistäminen ovat avainasemassa, jos haluaa leipomustensa onnistuvan täydellisesti.
Voit muokata ja kokeilla reseptejä halusi mukaan, mutta huolellisuus ja tarkkuus kannattaa muistaa, kun haluaa leivonnaisten onnistuvan. Lue vinkit, jotka jokaisen leipurin tulee sisäistää:
1. Lue resepti aina huolella läpi ennen kuin aloitat mitään muuta. Näin saat paremman käsityksen työmenetelmistä ja tarvitsemastasi ajasta.
2. Tee esivalmisteluja. Mittaa ainekset ja huolehdi tarvittaessa niiden oikeasta lämpötilasta.
3. Laita uuni lämpenemään 20–30 minuuttia ennen käyttöä.
4. Saat tarkimman lukeman uunin lämpötilasta, kun panet uunin keskikohtaan uunilämpömittarin. Tarkista lämpötila ennen kuin alat paistaa leivonnaisia.
5. Jauhojen mittaaminen on tärkeää. Älä myöskään jätä jauhojen ja muiden kuivien aineiden siivilöimistä väliin, jos resepti niin kehottaa.
6. Tulkitse tarkkaan, mitä reseptissä pyydetään. Jos ohjeessa lukee esimerkiksi "1 dl siivilöityjä jauhoja", se tarkoittaa, että sinun tulee siivilöidä jauhot ensin. Siivilöi siis vaikkapa leivinpaperin päälle jauhoja ja mittaa niistä sitten yksi desilitra. Samaan tapaan "1 dl pähkinöitä karkeana rouheena" tarkoittaa, että sinun tulee mitata pähkinät ensin kokonaisina ja rouhia vasta sitten.
