Vihaisilla linnuilla 80 miljoonan budjetti – tiesitkö nämä faktat Angry Birds -elokuvasta?

Odotettu Angry Birds -elokuva tulee teattereihin ensi kesänä. Tiesitkö tulevasta linturymistelystä nämä jännittävät yksityiskohdat?

– Elokuva perustuu peliyhtiö Rovion luomaan Angry Birds -peliin. 

– Rovion ja Sony Picturesin yhteistyönä toteutettua elokuvaa on suunniteltu syksystä 2010 lähtien.

– Elokuvan budjetti on peräti noin 80 miljoonaa dollaria.

– Elokuvan ohjaa Frozen- ja Smurffit -hittielokuvista tuttu kaksikko Clay Kaytis ja Fergal Reilly.

– Elokuvan äänirooleissaan kuullaan joukko tunnettuja näyttelijätähtiä. Pääroolia näyttelee Kaameat pomot -komediasta ja 30 Rock- ja Saturday Night Live -ohjelmista tuttu Jason Sudeikis. Näyttelijäkaartiin kuuluvat lisäksi kovan luokan koomikot Josh Gad, Eastbound & Down -sarjastakin tuttu tähti Danny McBride ja Bill Hader.

– Rooleissa kuullaan ja nähdään myös Game of Thrones -televisiosarjaa tähdittävää Peter Dinklagea sekä muun muassa Morsiusneidot-komediasta muistettavaa Maya Rudolphia, joka näyttelee Matildan roolin.

– Elokuvassa vilahtaa tutut linnut: Trailerista voi päätellä, että mukana menossa ovat Angry Birds -pelistä tutut Red, ChuckMatilda sekä kasa vihreitä ilkeitä possuja.

– Elokuva kuvataan 3D -versiona.

– Angry Birds -elokuva saa ensi-iltansa ensi vuoden keväänä, perjantaina 13. toukokuuta.

– Vihaiset linnut näkivät ensimmäisen kerran päivänvalon, kun mobiilialustoille suunnattu Angry Birds -videopeli julkaistiin vuonna 2009. Angry Birdsistä on julkaistu sen jälkeen lukuisia erikoisversioita, kuten Angry Birds Seasons, Angry Birds Space ja Angry Birds Star Wars.



Lue myös:

    Uusimmat