10 arvokasta vinkkiä: Näin selviydyt korkeissa koroissa kesän juhlissa

Näillä vinkeillä saatat selvitä juhlista korkeissakin koroissa.

Korkokengät ja sirot sandaalit näyttävät kauniilta, mutta harvoin ovat mukavat jalassa. Harper’s Bazaar tietää kertoa, että jopa korkeiden korkojen kuningatar näyttelijä Sarah Jessica Parker on sanonut, että ei ole väliä, onko jaloissasi maailman parhaimmat kengät, koska jos olet päkiöidesi varassa koko päivän, niin jalkojasi tulee vääjäämättä särkemään.

Kokosimme yhteen 10 vinkkiä kesän juhlista selviytymiseen, mikäli päätät uhmata kohtaloa ja valita jalkaasi korkeat korot tai muuten vain epämukavat juhlakengät. Muista, että jos koroissa tasapainottelu ja pönötys tuntuu ahdistavalta ajatukselta, on maailma pullollaan tyylikkäitä tasapohjaisia sandaaleja ja ballerinoja, joissa jalat eivät samalla tavalla kärsi.

Jos kuitenkin haluat sujauttaa jalkaasi kaapissasi odottavat upeat stiletot, pidä mielessä nämä vinkit juhlien vilskeessä.

Jutun vinkit on koottu yhteen Harper’s Bazaarin, Bright Siden ja Hello Magazinen vinkeistä sekä allekirjoittaneen hyväksi koetuista kikoista.

1. Valitse viisaasti

Kengät kannattaa valita viisaasti. Jo kenkäkaupassa kokeillessasi uusia avokkaita kannattaa kiinnittää huomiota siihen, painavatko kengät jalassa, pureutuuko sandaalien remmi inhottavasti nilkkaan tai tuntuuko korko kiikkerältä. Jos kengät eivät tunnut hyviltä kaupassa, voit olla varma, etteivät ne tunnu hyvältä monen tunnin juhlissa ja kadut investointiasi uusiin juhlakenkiin.

Käyskentele liikkeessä kengillä ennen ostopäätöstä. Ole rehellinen, onko korko liian korkea? Ohuet stilettokorot näyttävät seksikkäiltä, mutta niiden kanssa kävellessä joudut keskittymään eri tavalla tasapainoosi ja päkiäsi joutuu entistä kovemmalle rääkille. Jos joudut juhlissa olemaan paljon jaloillasi, valitse mieluummin paksumpi ja matalampi korko.

Jos käytät arjessa usein korkoja, vaihda kenkiä ja koron korkeutta säännöllisesti.

2. Kuluta kenkienpohjia

Voi kuulostaa oudolta, mutta juhlakenkien pohjia kannattaa kuluttaa ennen juhlia. Tasaiset ja upouudet kengät voivat olla todella liukkaat, joten pohjaa kannattaa käsitellä esimerkiksi raastinraudalla, erityisesti jos juhlapaikassa on upottavan liukas kokolattiamatto. Tämä kikka on Bright Siden mukaan julkkisten suosima tapa varmistaa, etteivät he kaadu punaisella matolla.

3. Pakasta ennen juhlia

Laita korkkarisi pakastimeen puoleksi tunniksi ennen lähtöä juhliin. Laittaessasi jääkylmät kengät jalkaasi voit huomata, että kengän materiaali muovautuu lämpimän jalkasi muotojen mukaan.

Jos pelkäät kenkien puristavan, voit laittaa kenkien sisään pussilliset vettä ennen pakastimeen laittoa. Jäätyessään pussit venyttävät kenkiä pakastimessa. Katso hyödyllinen vinkki yllä olevalta videolta!

4. Sukat ja kuuma vesi

Tämä kikka kannattaa toteuttaa ennen juhlia. Laita jalkoihisi kuumassa vedessä uitetut märät puuvillasukat ja juhlakenkäsi. Kenkien väitetään tällä tekniikalla venyvän hiukan ja olevan juhlapäivänä mukavammat.

5. Kaksipuoleinen teippi

Kiinnitä jalkapohjasi kengänpohjiin kaksipuoleisella teipillä. Näin jalkasi eivät liiku korkeakorkoisissa sandaaleissa ja varpaasi eivät joudu niin kovan paineen alle.

6. Voitele jalat

Käytä kosteuttavaa voidetta jalkoihisi, ennen kuin puet korkokengät jalkaasi. Voide toimii liukasteena ja estää kenkien hiertymisen erityisesti, jos kengät ovat uudet ja tiukat. Varoituksena kuitenkin, että mikäli juhlakenkäsi ovat korkeakorkoiset stiletot, voivat voiteesta liukkaat jalat tehdä tasapainottelusta huomattavasti haastavampaa. Ole siis varovainen tämän kikan kanssa.

7. Teippaa varpaat

Tämä on vanha ja erikoinen kikka. Teippaa kolmas ja neljäs varpaasi yhteen teipillä. Näiden varpaiden välissä kulkee hermo, joka ei välttämättä ala valittamaan itsestään, jos varpaat sidotaan toisiinsa kiinni.

8. Pidä breikkejä

Aina kun mahdollista, kuten ajomatkan aikana juhlapaikalle, vessatauolla ja ruokapöydässä pöytäliinan turvissa, anna jaloillesi pieniä taukoja epämukavista korkokengistä. Veryttele tällöin myös nilkkojasi ja varpaitasi.

Toisaalta Bright Side -julkaisu antaa ohjeeksi olla ottamatta juhlakenkiä pois jalasta mistään hinnasta. Breikki jaloillesi voi hetkellisesti tuntua hyvältä, mutta jalkasi alkavat välittömästi turvota, minkä takia epämukavat kengät tuntuvat tauon jälkeen aiempaa vielä epämukavammilta.

Sen sijaan Bright Side ehdottaa, että paikallaan pysymisen sijaan kannattaa kävellä kengillä aina silloin tällöin edes pieniä välimatkoja, koska paikallaan koroissa seisominen on kivuliaampaa kuin liikkuminen. 

9. Hätävara

Markkinat ovat täynnä kaiken maailman rakkolaastareita, päkiätyynyjä, rentouttavia mentolijalkakylpyjä ja jalkasuihkeita, joiden tarkoitus on tehdä elämästäsi korkeilla koroilla helpompaa. Pakkaa käsilaukkuun mukaan laastareita ja mukavat varakengät, joihin voit vaihtaa, jos väsyt korkokengissä edustamiseen.

10. Venyttele

Venyttele jalkoja ennen ja jälkeen juhlien. Keskity pohkeisiin ja akillesjänteeseen, joka on erityisessä pinteessä korkeiden korkojen kanssa. Lyhyeksi kiristynyt akillesjänne voikin kipeytyä vaihtaessasi juhlien jälkeen jälleen tavallisiin tasapaksuihin tennareihin.  

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat