Kumpaan joukkoon kuulut? On olemassa kaksi yleistä tapaa solmia kengännauhat – tiede todistaa, että vain toinen niistä kannattaa

Oletko sitonut kengännauhat väärin – tiedekin sen todistaa: unohda pupun korvat! 0:58
Kummalla tekniikalla sinä solmit kengännauhasi?

Harva pahemmin analysoi sen tarkemmin kengännauhojen solmimista, mutta ehkä pitäisi.

Metro uutisoi TikTokia viimepäivinä ravistelleesta väittelystä, jossa on väännetty siitä, mikä on oikea tapa solmia kengännauhat. @ATTN-nimisen käyttäjän julkaisemalla videolla  siteerataan vuonna 2017 valmistunutta Kalifornian yliopiston tutkimusta, jonka mukaan "pupun korvat" -solmimistekniikalla kengännauhat löystyvät nopeasti. Videon mukaan on olemassa parempi ja aivan yhtä nopea tapa sitoa kengännauhat.

Katso yllä olevalta videolta, miten kengät kannattaa tutkimuksen mukaan solmia!

Kaksi tekniikkaa ylitse muiden

Tutkimuksen mukaan on olemassa kaksi yleistä tapaa solmia kengännauhat rusetille. Toinen niistä on selkeästi kestävämpi kuin toinen. Vahva versio perustuu klassiseen merimiessolmuun, kun taas toinen ei. Pupun korvat -tekniikka perustuu niin kutsutulle akansolmulle, eli väärin tehdylle merimiessolmulle, joka luistaa ja löystyy helposti. Tutkimuksen mukaan kumpikaan suosituimmista kengänsitomistekniikoista ei ole täysin idioottivarma, mutta toinen on selkeästi toista vahvempi.

Erona kahdessa suositussa tekniikassa on myös se, että pupun korvat -tekniikalla solmu tehdään samansuuntaisesti, kun taas toisella tekniikalla solmu on kohtisuorassa linjassa kengän kanssa.

TikTokissa pupun korvat -tekniikka sai kuitenkin vahvaa puolustusta.

– Minun pupun korvalla sidotut kengännauhani eivät purkaannu vartissa. Ne ovat olleet sidottuna jo viimeiset kolme vuotta! Eräs kommentoi videota.

Toinen sidontatapa keräsi kuitenkin myös kehuja, eritoten sen siistimmän ja kenkää mairittelevan ulkonäön takia.

 – Kohtisuoraan rusetille sidotut kengännauhat saavat kengät näyttämään somilta verrattuna tuohon samansuuntaiseen tekniikkaan, eräs kommentoi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat