Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Suomalaisesta superfoodista syntyy syksyn helpoin jälkiruoka – koska olet viimeksi syönyt tätä astetta terveellisempää mustikkaherkkua?

Mustikka on Suomen metsien oma superfood, joka tässä reseptissä yhdistetään kuitupitoisen rukiin kanssa. Yhdessä näistä kahdesta hyvästä raaka-aineesta syntyy herkullinen jälkiruoka, joka kruunaa niin aterian kuin kahvipöydän. 

Mustikkakukko eli rättänä on Savossa syötävä perinneruoka, joka tarjoillaan yleensä kahvipöydässä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kumppanina. Jos et ole vielä tutustunut tähän perinneherkkuun, viimeistään nyt on sen aika. 

Voit käyttää kukkoon joko tuoreita tai pakastemustikoita. 

Mustikkakukko (8 annosta)

175 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
½ tl soodaa

Täyte:
¾ dl sokeria
3½ rkl perunajauhoja
1 l mustikoita

Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja ruisjauhot. Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Myllyn Paras

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja