Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blini-boston

5:38Blini-Boston
Julkaistu 08.02.2016 07:09

Tarvitset

  • torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24 cm

Taikinajuuri

  • 2 dl kermaviiliä
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • 1½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Lisäksi taikinaan

  • 1 dl kiehuvaa maitoa
  • 50 g kuumaa voisulaa
  • 2 tl suolaa
  • 5½ dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Blinitäyte

  • 1 iso punasipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g kylmäsavukirjolohifileetä
  • 1 dl tuoretta tillisilppua
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • kirjolohen mätiä
  • tillisilppua
  • ranskankermaa

Valmistusohje

Valmistusohje

Liuota huoneenlämpöiseen kermaviiliin hiiva, jauhot ja hunaja. Anna juuren käydä yön yli jääkapissa muovilla peitettynä.

Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan kuuma maito ja voisula sekä suola. Lisää taikinaan jauhoja ja vaivaa niin, että saat hyvän hiivataikinan.

Kauli tai levitä taikina isoksi levyksi n. 50 x 40 cm. Jätä taikinan alle reilusti jauhoja tai käytä silikonialustaa. Silppua ja paista sipuli ja paista se öljyssä pannulla. Pilko savulohi pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Voitele iso reiällinen irtopohjakakkuvuoka.

Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Levitä päälle paistettu sipulisilppu, pilkotut kalafileet ja tillisilppu. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

Kieritä taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaksi ja asettele palat vieri viereen pystyyn voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan.

Anna kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 min.

Tarjoile blinileipää kirjolohen mädin ja tillisilpun sekä halutessasi ranskankerman kanssa

Resepti:

Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitBlini-BostonVapun valtakunta: Isot blinit Savulohi-parsapiirakkaSalsaava kasvispiirakka
BlinitPäivän reseptiMakuja ja ElämääLaskiainenBlinikausiHuomenta SuomiAjankohtaista

8.2.2016. Tässä reseptissä on yhdistetty hiivaleivän rakenne, bostonpullan muoto ja blinien makumaailma. Valmista Blini-Bostonleipää varten ”yön yli”-juuritaikina tattarijauhoihin ja happamaan nesteeseen, kuten blinejä tehtäessä ja saat herkullisen makumaailman leipään. Blini-Boston kannattaa mieluiten tehdä torvelliseen irtopohjavuokaan, jolloin leipä kypsyy parhaiten. Suolainen Blini-Boston on maistuvaa syötävää talvipakkasille, varsinkin kun tarjoilet sitä tuoreeltaan lämpimänä mädin kanssa.

Myllyn Paras
Videoreseptit
Arjan Leivontanurkka
Leivonta
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera