Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin
Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja. Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo vahva kahvi taikinassa.
Ainekset
- uunipellillinen, noin 24 neliötä
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita tai margariinia
- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
- 3 rkl tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ dl vahvaa kahvia
- 250 g punajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)
Päälle
- 1–2 rkl punajuurimehua
- ½ dl kuumaa voi- tai margariinisulaa
- n. 4 rkl sitruunamehua
- 6–7 dl tomusokeria
Pinnalle
- koristerakeita, esim. sydämiä
Valmistusohje
Sulata tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, punajuuri- ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa. Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti nonparellein tai koristerakein. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.
VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka