Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin

Julkaistu 09.02.2016 15:32

Ainekset

  • uunipellillinen, noin 24 neliötä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl vahvaa kahvia
  • 250 g punajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)

Päälle

  • 1–2 rkl punajuurimehua
  • ½ dl kuumaa voi- tai margariinisulaa
  • n. 4 rkl sitruunamehua
  • 6–7 dl tomusokeria

Pinnalle

  • koristerakeita, esim. sydämiä

Valmistusohje

Sulata tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, punajuuri- ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa. Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti nonparellein tai koristerakein. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.

Resepti:

Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Blue Velvet -täytekakku ItsenäisyyspäiväksiNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuArjan TaatelikakkuSuklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoillaRuis-mokkapalatKevennetyt sacherleivokset
MokkapalatJälkiruokakaupallisetTeemasivutPäivän reseptiMakuja ja ElämääYstävänpäivä

Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja. Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo vahva kahvi taikinassa.

Huomenta Suomi
Myllyn Paras
Arjan Leivontanurkka
Leivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mokkapalat
  • 12.11.202413:27
    Suklaakakku

    Mokkapalamutakakku

  • 28.01.202211:41
    Leivonta

    Satokausikalenterin veriappelsiinimokkapalat

  • 04.12.202013:37
    Jouluruoka

    Joulumokkapalat: Amandan mehevät piparimokkapalat, joissa on paksu kuorrute

  • 20.03.202015:54
    Keväänjuhlat

    Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen

  • 09.02.201615:32
    Jälkiruoka

    Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin