Mainos

Keittiömestari Kari Aihinen neuvoi Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kahdeksannessa jaksossa, miten nakkikeitosta tehdään suorastaan ylivoimaista. Nakkikeiton salaisuus piilee sulatejuustossa.

Ainekset

  • 400 g nakkeja
  • 3 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 10 cm purjon valkoista osaa
  • 1 palsternakka
  • ½ juuriselleri
  • 3 porkkanaa
  • 5-6 perunaa
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa
  • n. 2 dl säilykemaissia
  • kourallinen persiljaa

Valmistusohje

Nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Pilko nakit ja ruskista ne voissa pannulla. 
  2. Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa voissa.
  3. Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.

Katso jakson muut reseptit täältä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja