Tähteeksi jääneestä puurosta voi valmistaa vaikkapa herkullisia porkkanarieskoja. Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku. Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
uunipellillinen, n. 20 palaa
- 5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Ruishiutaleista tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
- 1 tlk kermaviiliä (2 dl)
- 1 tl mineraalisuolaa
- 1 muna
- 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- 2 dl porkkanaraastetta
- (1 rkl siirappia)
- 2-3 rkl voisulaa
Valmistusohje
Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi