Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanarieska

4:30Porkkanarieska ja appelsiinismoothie
Julkaistu 20.01.2015 13:24

uunipellillinen, n. 20 palaa

  • 5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Ruishiutaleista tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
  • 1 tlk kermaviiliä (2 dl)
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 muna
  • 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • (1 rkl siirappia)
  • 2-3 rkl voisulaa

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tähteeksi jääneestä puurosta voi valmistaa vaikkapa herkullisia porkkanarieskoja. Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku. Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Lisää aiheesta:

Porkkana-ruisrieskat juuritaikinastaPikaiset kaurarieskatKaurahiutalerieskaPaprika-kaurarieskatAnnospannarit kaurapuurosta kookos-hedelmätwistilläPannarit tattaripuurosta
LeipäMakuja ja ElämääMakujaArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä